Baskonia - Barça: Derrota dura al Fernando Buesa (103-96)
Ofert per

Baskonia - Barça: Derrota dura al Fernando Buesa (103-96)

Els blaugranes ho han intentat fins al final mitjançant Jabari Parker, però l'encert en la línia de tres dels locals ha estat clau per als interessos del Baskonia

El Barça ha caigut contra el Baskonia (103-96) en un partit que els de Roger Grimau han disputat fins al final. L'encert dels bascs, animats en tot moment per la seva afició, ha estat clau. Parker amb 23 punts ha estat el gran referent dels culers en un xoc que s'ha igualat molt a l'últim quart del partit.

El Barça intentarà refer-se de la desfeta el pròxim divendres al Palau Blaugrana quan s'enfronti al Partizan de Belgrad (20.30 h, Movistar+).

Primers cinc minuts esperançadors

Els blaugranes han provat d'assaltar el Fernando Buesa Arena des del primer segon del xoc. Una esmaixada d'Hernangómez ha estrenat el lluminós. Jabari Parker ha eixamplat la distància fins al 0-5 amb un triple que ha provocat el primer temps mort del partit al 02:18. Els d'Ivanovic han intentat atansar-se als de Grimau, però sense gaire èxit en els primers compassos.

Reacció i contundència dels locals

El Barça s'ha arribat a col·locar nou punts per damunt (4-13), però el Baskonia ha revifat abans d'acabar el primer quart. Liderat per uns encertadíssims Matt Costello i Markus Howard. Els dos jugadors del conjunt negre-i-vermell han estat els encarregats de capgirar el marcador i deixar-lo 23-19 al final dels primers 10 minuts.

El segon quart ha mantingut la dinàmica del primer. Els locals han tingut gran encert sobretot des de la línia de tres. El Barça, a través d'Hernangómez i Parra, ha intentat posar fre a la ratxa dels locals, però els esforços han estat envà. Tot i això, la gran notícia positiva d'aquest període han estat els dos primers punts de Ricky Rubio a l'ACB amb la samarreta blaugrana des del 2011. El base del Masnou ha completat el segon període amb una assistència. Tanmateix, el resultat global ha estat 50-42.

A la represa del matx, ha estat Parker qui ha intentat igualar el marcador, escudat per Vesely des de la pintura i per Jokubaitis des de la zona exterior. Així i tot, el Baskonia ha completat set triples de nou intentats, sis entre Howard i Díez. El Barça no ha tingut un mal registre en aquest apartat (4/6), però insuficient per apropar-se als locals que han tingut en Markus Howard un autèntic estendard. El base porto-riqueny ha acabat el quart amb 14 punts i ha situat els seus 82-70.

Esperança a l'últim quart

Els darrers 10 minuts han tingut un domini total dels barcelonins que no han volgut abaixar els braços en cap moment. Laprovittola s'ha vestit amb la capa de superheroi i ha liderat els seus en un atac fulgurant dels de Grimau. 10 punts del base argentí han apropat el Barça fins a dos punts al lluminós (92-90). Ricky Rubio ha mantingut el setge sobre els bascs, els quals han hagut de sobrepassar els 100 punts per aconseguir batre un rocós Barça que no s'ha donat mai per vençut (103-96).

FITXA TÈCNICA

Baskonia, 103.
Barça, 96.

Baskonia: Marcus Howard (37), Codi Miller-McIntyre (4), Vanja Marinkovic (9), Tadas Sedekerskis (11), Maik Kotsar (8) -cinc inicial- Matt Costello (23), Dani Díez (9), Jordan Theodore (2), Sander Raieste (0), Joseba Querejeta (-), Nikos Rogkavopoulos (0).

Barça: Nicolás Laprovittola (12), Tomas Satoransky (3), Nikola Kalinic (5), Jabari Parker (21), Willy Hernangómez (16) -cinc inicial- Ricky Rubio (6), Jan Vesely (14), Darío Brizuela (5), Joel Parra (6), Rokas Jokubaitis (5), Alex Abrines (3), Oscar Da Silva (0).

Parcials: 23-19 / 27-23 / 32-18 / 21-26.

Àrbitres: Fernando Calatrava, Martín Caballero i Javier Torres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut