Athletic Club - Barça: A un pas de la final (0-3)

El doblet d'Aitana a la primera part i la diana de Salma Paralluelo a la segona han donat la victòria a les blaugranes que deixen l'eliminatòria pràcticament sentenciada per a la tornada

Feina encarada de cara el partit de tornada. El FC Barcelona ha derrotat a l'Athletic Club (0-3) a San Mamés en el partit d'anada de les semifinals de la Copa de la Reina. El doblet d'Aitana i el gol de Salma Paralluelo han estat la sentència pel conjunt basc que no ha tingut cap opció en tot el duel. I és que les de Jonatan Giráldez han completat un enfrontament molt seriós on han aconseguit neutralitzar les opcions rivals i passar per sobre d'un equip que ha intentat plantar cara fins al final.

Doblet d'Aitana per començar

Les blaugranes no han donat treva a les basques. En un escenari de gala, les de Jonatan Giráldez s'han fet encara més grans i el que hauria de ser un factor en contra com és un camp rival amb 23.490 espectadors bilbaïns, s'ha convertit en un al·licient més per a fer un gran partit.

Els gols han arribat ben d'hora. Des de la frontal de l'àrea, la Pilota d'Or ha deixat clar perquè és la millor futbolista del planeta; xut contundent per l'esquadra per avançar al Barça al minut 14 (0-1). La fam del combinat culer és inesgotable i la de la Sant Pere de Ribes, també. Tan sols dos minuts després, una jugada de categoria de Graham Hansen ha acabat amb una rematada calcada de la "14" culer per posar el 0-2 (min.16).

Domini culer

Amb el 0-2 en el marcador, l'Athletic s'ha fet petit i les blaugranes han continuat bolcades en atac. Les ocasions no han tingut recompensa en forma de gol, però Patri, Clàudia Pina i Engen han estat a tocar de marcar el tercer. Una fuetada de la "12" (min. 23), una rematada davant de porteria de la de Montcada i Reixac (min. 32) i un xut potentíssim de la noruega (min.44) s'han topat amb el mateix enemic, Naclares i els pals de la seva porteria.

El partit ha estat un autèntic monòleg de l'equip barceloní, però no només el joc ha estat el protagonista del duel. Fridolina Rolfo ha eclipsat tota l'atenció al minut 78 en tornar a trepitjar un terreny de joc després de la seva lesió al menisc del genoll dret que la va apartar de la competició des del setembre del 2023. Primer minuts de la temporada per la sueca.

Salma remata la feina

Amb els canvis, l'equip culer ha incorporat cames fresques per continuar amb la intensitat al 100%. Això ha permès mantenir a ratlla el conjunt local i rematar el duel amb un gol culer més. Salma Paralluelo, que feia poc més de 10 minuts que havia sortit al terreny de joc, ha tret un xut imparable per vèncer a la portera bilbaïna (min. 79) i deixar l'eliminatòria encarada per al duel de tornada a l'Estadi Johan Cruyff. Un 0-3 que deixa a les culers a les portes d'una nova final.