Barça – Montpellier: dos punts que valen el primer lloc

Barça – Montpellier: dos punts que valen el primer lloc

Un triomf blaugrana (dj, 20.45h) segellaria la primera posició de grup

El Barça tanca aquest dijous (20.45h, Esport3 i Dazn), amb la visita del Montpellier, la fase de grups de la Machineseeker EHF Champions League. Els blaugranes, ja classificats per als quarts de final, encara tenen un últim gran repte: ser primers de grups. I depenen de sí mateixos per aconseguir-ho. Això sí, per no estar pendent de tercers, només val la victòria al Palau.

El Montpellier va ser el primer rival del Barça en aquesta edició de la Champions. El triomf blaugrana en sòl francés (25-30) va obrir el camí que ha dut el conjunt català a ser el primer de tota la competició a assegurar-se un lloc als quarts de final.

L’equip del sud de França és quart classificat al Grup B, amb 12 punts, i encara lluita amb el GOG per no perdre aquesta plaça i tenir un millor encreuament als vuitens de final.

El Montpellier fa un handbol molt ràpid, recolzat en una base de jugadors francesos i amb l’aportació decisiva d’homes com Valentin Porte, Bryan Monte, Sebastian Karlsson o Lucas Pellas. La passada jornada, el Montpellier va caure davant el Telekom Veszprém (31-37).

Per la seva banda, el Barça és fins al moment el millor equip de la Champions en números, condició que pot refermar aquest dijous amb la primera posició del Grup B. Els homes de Carlos Ortega, que van perdre la setmana passada a Magdeburg (29-28) en l’últim sospir, depenen de sí mateixos per assegurar-se el lideratge i, sobre el paper, tenir un encreuament més favorable als quarts de final.

El conjunt català suma fins ara 11 victòries i dues derrotes, xifres que el situen líder amb 22 punts. Els seus dos perseguidors més immediats, el Magdeburg (també 22 punts) i el Telekom Veszprém (20 punts), s’enfrontaran a Hongria dues hores abans de l’inici del partit al Palau. Depenent del seu resultat, el Barça podria tenir prou amb un empat per ser primer.

El tècnic blaugrana repetirà la mateixa convocatòria respecte als últims compromisos europeus, amb els 15 jugadors disponibles del primer equip i el jove central del filial Petar Cikusa. Domen Makuc i Jaime Gallego continuen de baixa.

Ortega i Richardson, ambiciosos

Carlos Ortega avisa dels perills del Montpellier: "El Montpellier pot guanyar qualsevol equip. Nosaltres hem d'estar molt concentrats perquè ens poden complicar molt les coses. estona per sobre al marcador", recorda a la prèvia.

Però l'entrenador és ambiciós i subratlla la importància del triomf: "Si abans de començar la fase de grups haguéssim pensat a jugar-nos la primera plaça a casa, a l'últim dia, tots ho hauríem signat. Cal estar orgullós del que hem fet , però hem de seguir".

Per la seva banda, Melvyn Richardson recorda que és un "deure" sortir a guanyar contra qualsevol equip i al Palau.

"El Montpeller és molt bon equip, juga molt bé i lluita sempre fins al final. Ells també es juguen els seus objectius. És molt important començar concentrats i amb energia. És important per a nosaltres acabar primers. Hem fet una fase de grups molt bona, molt positiva, i cal rematar-ho", conclou.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut