Logroño-Barça: oportunitat per ampliar l'avantatge

Logroño-Barça: oportunitat per ampliar l'avantatge

Els blaugranes podrien aprofitar (dg, 20h) la derrota del Bidasoa

El Barça té una oportunitat d'or aquest diumenge (20h, Teledeporte i LaLiga+), a la pista del Logroño La Rioja, per augmentar la seva renda al capdavant de la Liga Plenitude. Els blaugranes podrien ampliar fins als sis punts el seu avantatge, tot aprofitant la punxada del Bidasoa Irun a Puente Genil.

La missió, però, no és fàcil. El Logroño no perd a casa des del mes d'octubre i ara mateix és quart, amb 23 punts, i es troba immers en la lluita per una plaça europea.

Els homes de Miguel Ángel Velasco compten amb armes ofensives molt potents, com els germans David i Edu Cadarso, i d'altres jugadors com Ponciano i Uríos. També destaquen els dos joves blaugranes cedits a les seves files, Juan Palomino i Martí Soler, ambdós entre els màxims golejadors de l'equip.

El partit de la primera volta, al Palau Blaugrana, va acabar amb una àmplia victòria culer (38-29), tot i que el precedent més recent data de la final de la Copa d'Espanya. El Barça es va endur el títol, però el Logroño va vendre molt cara la seva pell (31-28).

El porter Mohamed Ali, una de les figures d'aquella final, ja no és a l'equip de La Rioja, però el seu substitut, Xoan Ledo, ha estat un fitxatge de garanties i de gran rendiment des de la seva arribada.

El Barça arriba al partit després d'una derrota europea (29-28) a la pista del Magdeburg, en un duel d'alta volada. Els de Carlos Ortega, però, mantenen intactes les seves opcions de ser primers de grup a Europa i continuen el seu camí sòlid, amb 18 victòries consecutives, a la Liga Plenitude.

Ortega ha citat per al viatge a Logronyo als mateixos 16 protagonistes de Magdeburg. Així, conformen la llista els 15 jugadors disponibles del primer equip -Domen Makuc i Jaime Gallego segueixen de baixa- i el jove del filial Petar Cikusa.

Aconseguir els dos punts al que ha estat designat com el partit de la jornada per part de l'Asobal tindria el premi d'eixamplar fins a les sis unitats la distància amb el Bidasoa Irun.

Langaro: "Guanyar demà ens aproparia un passet més a guanyar la Lliga"

El lateral Haniel Langaro recorda a la prèvia que un triomf a Logronyo aproparia l'equip "a guanyar la Lliga" després de la desfeta del Bidasoa, però avisa dels perills del rival.

"El Logroño La Rioja juga molt bé a handbol i ens va plantar cara a la final de Copa. Estem en una marató i sempre, després de perdre, no hi ha res millor que juga un altre partit bo, important, per tornar a guanyar i recuperar sensacions", assegura.

El brasiler, que va arribar a Europa de la mà del rival d'aquest diumenge, qualifica el partit com a "especial" a nivell personal: "Va ser la meva primera oportunitat a Europa i casa meva durant un any i mig. Allà he estat molt feliç i hi tinc bons amics, és molt maco tornar-hi", conclou.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut