Barça - AS Monaco: Retorn al Palau amb derrota (67-77)
Ofert per

Els blaugranes han caigut contra el conjunt monegasc en el retorn de Ricky Rubio al temple culer 13 anys després

No ha pogut ser. El Barça ha perdut contra l'AS Monaco en el retorn de la competició al Palau Blaugrana a l'Eurolliga (67-77). La nota positiva del partit ha sigut el redebut de Ricky Rubio amb el conjunt culer, tornant així a la seva casa 13 anys després del seu adeu. Els homes de Roger Grimau han començat bé el duel, però els visitants han remuntat l'enfrontament i ja no han deixat escapar l'avantatge.

En el pròxim partit, també al Palau, els blaugranes rebran el Casademont Saragossa aquest diumenge en una nova jornada de Lliga Endesa (18.30 hores).

Bon inici culer

El Palau tenia ganes de bàsquet. Des d'un bon principi els aficionats blaugranes han animat a l'equip ben fort i els homes de Roger Grimau han respost de valent, amb el conjunt monegasc no podent evitar l'ofensiva culer. Nico Laprovittola ha sortit al parquet disposat a repetir una vegada més el seu repertori habitual i dos triples consecutius de l'argentí han posat un +8 en el marcador a favor del Barça (12-4, min. 4). A més, la bona defensa i la falta d'encert dels visitants han permès mantenir la diferència durant tot el primer quart. Així, els barcelonins han pogut acabar els primers 10 minuts amb una renda de nou punts (21-12).

Torna Ricky Rubio al Palau Blaugrana

El temple blaugrana s'ha enfonsat quan als inicis del segon quart, Ricky Rubio ha fet acte de presència. El base del Masnou ha tornat a posar-se la samarreta culer 13 anys després del seu adeu. Tot i això, el Mònaco ha aprofitat per retallar distàncies amb un parcial de 0-6 (21-18, min. 12). Els dos primers punts del 9 després del seu retorn no han evitat que el conjunt monegasc capgirés el marcador.

A partir d'aquí, s'ha produït un intercanvi de cops entre ambdós elencs en uns minuts molt disputats. Una esmaixada de Jan Vesely que ha fet tremolar les entranyes del Palau Blaugrana i tres tirs lliures de Nico Laprovittola han enviat el Barça al descans amb avantatge en el lluminós (35-33).

El Mònaco s'escapa en el marcador

A la represa, el pivot txec s'ha fet fort sota la cistella i els sis primers punts blaugranes de la segona part han tingut el seu segell, tot i que el Mònaco ha continuat creixent, especialment en atac, i ha tingut el seu primer gran avantatge de la nit (48-56, min. 27). Un 2+1 estel·lar de Ricky Rubio ha fet pujar els decibels del Palau, però els visitants han seguit trobant els espais a la defensa culer i han augmentat la seva renda fins als nou punts al final del tercer període (51-60).

En el darrer episodi del duel entre catalans i monegascs, la història ha continuat amb el mateix guió. Cada cistella del Barça l'ha replicat el Mònaco, que ha subsistit per davant en l'electrònic i ha tingut el seu màxim avantatge a cinc minuts del final (57-70, min. 35). El cèrcol s'ha empetitit per als de Roger Grimau i la intensitat defensiva dels visitants ha pujat en excés, fet que ha impedit qualsevol intent de remuntada blaugrana (67-77).