Quants partits ha jugat el Barça un 29 de febrer?

Quants partits ha jugat el Barça un 29 de febrer?

Cal remuntar-se a l'any 2004 per trobar l'últim duel culer en una data tan singular

Jugar un partit el 29 de febrer no és un fet gaire comú. Tot i això, el Barça ha tingut l'oportunitat de fer-ho fins a quatre vegades. Sevilla, Racing, Oviedo i Deportivo han estat els rivals del conjunt blaugrana en aquesta peculiar data. Tres victòries i una derrota són el global del quadre culer en els anys de traspàs.

Golejada contra el Sevilla

El 29 de febrer del 1948 el Barça va rebre un conjunt andalús que es va veure superat en tot moment al Camp de les Corts (6-0). Els blaugranes comptaven amb un equip d'autèntiques llegendes com CésarBasoraGonzalvo II Gonzalvo III. El mateix César va anotar un hat-trick contra els sevillans. Florencio amb dues i Gonzalvo III amb una diana, van completar l'exhibició dels jugadors dirigits per Enrique Fernández.

Derrota contra Racing i victòria a Oviedo

El Barça es va desplaçar a les terres del nord d'Espanya el 1976 i el 1992, respectivament. El Racing va fer valdre l'etiqueta de local i va sorprendre el Barça 2-1 que comptava a les seves files amb llegendes com CruyffRexach. Miquel Mir va maquillar el resultat al minut 89, després que Zuviria i Aítor Aguirre fossin els botxins dels blaugrana.

Pel que fa al desplaçament al Carlos Tartiere, el 'Dream Team' va aterrar i imposar-se al combinat de Javier Irureta (0-2). StòitxkovLaudrup van ser els golejadors de la plantilla històrica dirigida per Cruyff. En ambdós desplaçaments, els xocs van ser a la jornada 24.

El triomf a Riazor, l'últim precedent

Ja fa 20 anys de l'últim cop que el Barça va disputar un partit el 29 de febrer. En aquella ocasió, els de Frank Rijkaard van ser superiors al mític 'súper Depor' (2-3)Ronaldinho per partida doble i Saviola van ser els golejadors d'un conjunt blaugrana que va fer una segona volta excel·lent a la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut