El FC Barcelona participa en el congrés internacional NFT Paris 2024

El FC Barcelona participa en el congrés internacional NFT Paris 2024

Jordi Mompart, director de recerca del FC Barcelona, va explicar alguns dels principals projectes que el Barça ha desenvolupat en clara aposta estratègica del Club per adoptar les tecnologies emergents i la innovació

El FC Barcelona va estar present en el reconegut NFT Paris 2024, que es va celebrar aquest passat divendres i dissabte al Grand Palais Éphémère a París. El congrés internacional va comptar amb la participació del Club de la mà del director de recerca, Jordi Mompart, que va formar part del panel Web3 in Sports: Invisible Tech, Visible Impact. Al llarg de les seves intervencions va explicar alguns dels projectes que el Barça ha desenvolupat a partir de les tecnologies emergents més innovadores.

El panel va estar moderat per Marissa Trew, directora d’Engagement d’Emerging Sector, i juntament amb el director de recerca del FC Barcelona, el van completar Alexandre Dreyfus, fundador i CEO de Chiliz i Socios.com, i Pär Helgosson, responsable de Web3 i Metavers del París Saint-Germain. Per la seva banda, Mompart va explicar com es va viure des del FC Barcelona tot el procés de creació i el llançament d’‘In a Way, Immortal’, la primera NFT de la història del Club de la seva col·lecció Masterpiece, que va ser subhastada al juliol del 2022 a Sotheby’s de Nova York. L’obra d’art digital audiovisual recrea el llegendari moment de Johan Cruyff quan, el 22 de desembre del 1973, va «volar» per marcar un gol fonamental contra el porter de l'Atlètic de Madrid Miguel Reina.

En una de les seves intervencions Mompart també va parlar de Barça Vision, plataforma sota la qual s’agrupen totes les iniciatives associades al Web3, NFT’s i metavers, creada per revolucionar l’experiència dels fans del Barça amb les tecnologies emergents més innovadores. En aquesta línia, va exposar els projectes que el FC Barcelona ha desenvolupat combinant la tecnologia amb els seus valors, com és el cas de la segona NFT de la col·lecció Masterpiece, anomenada ‘Empowerment’, amb Alexia Putellas com a protagonista, i que és un clar exemple de missatge d'empoderament de les dones a l'esport. Cal destacar que la col·lecció s’emmarca en la clara aposta estratègica del Club per adoptar la tecnologia i la innovació i, alhora, crear moments culturals inoblidables –del passat i del present– amb l'objectiu tant d'educar com d'inspirar els seguidors millennials, xennials i de la generació Z, entre d'altres.

El director de recerca del FC Barcelona també va compartir el llançament de la col·lecció de NFTs en col·laboració amb Plastiks per promoure el reciclatge en països en vies de desenvolupament, així com l’èxit del perfil oficial del Barça a Discord, una comunitat jove i tecnològica que va més enllà de l'esport.

Un dels esdeveniments més grans de Web3

NFT Paris 2024 és un dels congressos més grans de Web3 que reuneix inversors, nombroses empreses i marques, així com desenvolupadors, entre d’altres, especialitzats en actius digitals. En el marc de l’esdeveniment, organitzat en aquesta tercera edició al Grand Palais Éphémère a París, s’han exposat alguns dels projectes referents que s’han llançat en els últims mesos i els visitants han pogut conèixer de primera mà les iniciatives més innovadores que s’estan duent a terme actualment en el sector.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut