Barça - Valladolid: Triomf plàcid per continuar amb pas ferm (42-27)

Els blaugranes han batut els castellanolleonesos còmodament al Palau Blaugrana i segueixen amb la bona dinàmica a la Lliga Asobal

El Barça ha guanyat el Recoletas Atlético Valladolid en un partit plàcid per als de Carlos Ortega (42-27). Els blaugranes no li han donat cap opció des del primer minut als val·lisoletans i continuen amb pas ferm a la Lliga Plenitude Asobal. Així, els culers han tancat una setmana de doble cita al Palau Blaugrana amb un 2/2 i segueixen amb una gran dinàmica de victòries. El pròxim enfrontament serà el dijous 29 a les 20.45h contra el Magdeburg a l'EHF Champions League.

El Barça comença manant

El Valladolid ha encetat la llauna en el primer minut, però Haniel Langaro ha empatat en la primera acció en atac dels blaugranes i d'ençà d'aquí el Barça ja no ha permès als visitants regnar en el marcador. Emil Nielsen, en un gran estat de forma, ha començat amb el seu repertori d'aturades particular i ha evitat unes quantes dianes del conjunt castellanolleonès. I és que el porter danès, emulant el seu company en el darrer partit contra el Porto, ha acabat la primera meitat amb 10 aturades de 22 xuts. A més, la defensa culer també ha ajudat i s'ha mostrat molt intimidant contra els atacs del Valladolid.

Aprofitant les pèrdues visitants

Amb el pas dels minuts, els de Carlos Ortega han començat a ampliar les distàncies en l'electrònic. Les pèrdues visitants les han aprofitat molt bé els blaugranes, amb un encert de 6/6 en accions de contraatac en els primers 30 minuts. La circulació de pilota ha sigut excelsa i els val·lisoletans no han pogut aturar les envestides locals. De fet, en els últims minuts de la primera part, el Barça no ha parat de córrer i ha trobat llançaments molt fàcils contra César Pérez. Les dades ho han confirmat: de 26 xuts a porteria, 21 han acabat al fons de la xarxa (quasi un 81%). Això ha permès als culers arribar al descans amb un +9 en el lluminós (21-12).

Els de Carlos Ortega posen la directa

A la represa, el duel entre catalans i castellanolleonesos ha continuat amb el mateix guió. A la segona part el Palau ha seguit tenyit de blaugrana. Fins i tot, la desesperació visitant ha passat factura i Emil Nielsen ha estat capaç de marcar a porteria buida el seu setè gol a la Lliga aquesta temporada. Sense porter, un bon parcial ha posat terra per mig definitivament per al Barça en un període d'inferioritat i el Valladolid ha hagut d'aturar el partit per evitar un mal major, però no ha funcionat. Els de Carlos Ortega han continuat posant la directa i han eixamplat la distància durant el transcurs final del duel.

El nivell d'encert blaugrana ha seguit present, amb els jugadors batent la porteria visitant a plaer. A l'altra banda, Filip Saric ha tingut l'oportunitat de disputar pràcticament la meitat de la segona part i ha pogut produir un parell d'aturades per al Barça. Haniel Langaro ha sigut el màxim anotador blaugrana amb set dianes, molt ben acompanyat de Petar Cikusa, amb sis, i Ian Barrufet, Melvyn Richardson i Aleix Gómez, amb cinc. Amb aquesta victòria, els culers fan un pas més cap a una nova consecució de la Lliga Plenitude Asobal amb el 18è triomf en 19 partits.

FITXA TÈCNICA

Barça, 42
Valladolid, 27

Barça: Emil Nielsen (1), Aleix Gómez (5), Dika Mem (0), Thiagus Petrus (0), Javier Rodríguez (2), Haniel Langaro (7), Aitor Ariño (3) -set inicial- Jonathan Carlsbogard (0), Blaz Janc (2), Timothey N'Guessan (2), Filip Saric (0), Melvyn Richardson (5), Luis Frade (4), Ian Barrufet (5), Petar Cikusa (6)

Valladolid: César Pérez (0), Edu Calle (1), Alfonso Lima (2), Pedro Martínez (1), Manu García (0), Miguel Camino (0), José Toledo (0) -set inicial- Felipe Fuentes (0), Tarcisio Freitas (1), Alejandro Pisonero (2), Álvaro Martínez (10), Miguel Martínez (5), Dimitar Dimitrioski (1), Darko Dimitrievski (3)

Parcials: 3-2 / 6-3 / 9-4 / 12-6 / 16-9 / 21-12 / descans / 23-15 / 29-16 / 32-17 / 36-20 / 38-23 / 42-27

Àrbitres: José Antonio Huertas Herrador i Antonio Javier García Del Salto.