Robert Lewandowski: xifres a l'abast de molt pocs

Robert Lewandowski: xifres a l'abast de molt pocs

El davanter del Barça ha igualat les 48 dianes de David Villa i ha participat en almenys un gol, ja sigui marcant o assistint, contra 19 dels 22 equips de la Lliga als quals s'ha enfrontat

Robert Lewandowski: producció ofensiva. El davanter polonès va sumar la seva diana número 48 amb l'elàstica del FC Barcelona davant el Granada. Un nou rival que va caure sota la participació anotadora del 9. D'aquesta manera, els de l'Alhambra es van erigir en l'equip número 19 de Primera Divisió que patien un gol o una assistència del davanter centre. Només tres conjunts de la Lliga s'han escapat de l'olfacte de Lewy. 

A punt de tocar la cinquantena

Sens dubte que la diana contra els andalusos va treure a la palestra estadístiques que eleven la qualitat de Robert Lewandowski. El polonès va arribar a 48 gols en 78 partits. Uns números que estan a l'abast de pocs golejadors històrics del Barça en tan poques aparicions. Sense anar més lluny, va igualar la xifra de David Villa. Ara bé, l'asturià va anotar un total de 48 dianes en 120 partits de culer. Ara, el pròxim repte que té al davant l'actual 9 és Thierry Henry. El francès va anotar 49 gols en 121 compromisos de barcelonista.

I, si fem més àmplia la mirada entre els jugadors que han aconseguit més ràpidament almenys 50 gols al segle XXI, hi trobem aquests altres noms: Eto'o i Luis Suárez ho van fer en 68 aparicions i Ronaldinho, en 108. Sens dubte, Lewandowski intentarà superar aquests anotadors de llegenda. Es troba a dues festivitats de la cinquantena. 

19 equips de Primera, víctimes de Lewy

A l'empat contra el Granada, Lewandowski va sumar una nova víctima de Primera en el seu currículum de participació en gols. I jan en van 19 de 22. Només s'han escapat de l'habilitat anotadora i d'assistències, Atlètic de Madrid, Getafe i Las Palmas. L'Elx és l'elenc contra qui Lewy ha celebrat més gols propis, un total de quatre. Vila-real, Betis, Alabès, Reial Societat i Valladolid són els següents predilectes del polonès, amb tres dianes encaixades. Cadis, Celta de Vigo i Espanyol són els següents en aparèixer en aquesta llista, amb dues dianes. Sevilla, Osasuna, Rayo Vallecano, Mallorca, Athletic Club, València, Girona i Girona tanquen aquest apartat, amb un gol rebut cadascun per part de Robert Lewandowski. 

17 elencs de la Lliga que han testat la qualitat realitzadora del polonès. Una llista que s'eixampla a 19 si també es comptabilitzen les estadístiques d'assistències del davanter. Almeria i Reial Madrid emergeixen en el catàleg ofensiu de Robert Lewandowski, amb una assistència davant cada elenc. El Cadis és l'equip que més passades de gol ha rebut del polonès. Un atacant amb una producció ofensiva que s'actualitza en cada partit. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut