Manresa - Barça:  Triomf treballat al Nou Congost (77-87)
Ofert per

Manresa - Barça: Triomf treballat al Nou Congost (77-87)

Els de Roger Grimau aconsegueixen una victòria molt suada contra un equip intens, en què un tram final de partit molt bo de Parker ha estat decisiu

El Barça de bàsquet suma un nou triomf a la Lliga ACB. I ho fa contra el Baxi Manresa, al Nou Congost, en una pista sempre complicada i intensa. No ha estat fàcil, perquè els de Pedro Martínez no han baixat els braços, però un tram final de partit molt encertat de Jabari Parker -16 punts en total- ha estat determinant (77-87).

Una victòria treballada i suada, amb protagonisme també per a Willy Hernangómez (23 de valoració), Satoransky (24) i Brizuela (16), que ha de servir per preparar la Copa ACB de la propera setmana, en què precisament els culers es trobin als quarts de final contra el Manresa.

Alt ritme local

El Manresa ha començat molt intens i no ha deixat al Barça jugar a plaer (6-7, min 3). Però, a poc a poc, els de Grimau han anat trobant alternatives i, amb una millor defensa, han mostrat un joc més regular per anar augmentant el seu avantatge (11-18, min 6). L'entrada de Brizuela, amb 10 punts en els primers minuts, també ha estat clau (14-23, min 8), així com l'encert en el llançament de tres, que ha fet que el Barça aconsegueixi la màxima després d'un triple de Parker (27-43, min 16).

Però el Manresa ha reaccionat i ha aprofitat uns minuts de desencert visitant per reduir diferències. Així, un parcial d'11-1, amb un matàs de Robinson inclòs, ha fet tornar a entrar els de Pedro Martínez dins del partit (38-44, min 19). És cert que el Barça ha tornat a enlairar-se en l'inici del tercer quart (42-52, min 22), però de nou un parcial de 9-0 a favor dels locals, amb un ritme altíssim, ha igualat el matx i ha deixat el darrer quart amb tot per decidir (61-64, min 30).

Reacció culer per sumar el triomf

Període que pràcticament ha quedat inaugurat amb una esmaixada de Badio que ha posat el Manresa per davant per primer cop en el partit des de l'inici (65-64, min 31). Malgrat tot, cinc punts consecutius de Jokubaitis, amb un 2+1 i una cistella de dos (65-69, min 32), i un triple de Kalinic han tornat a donar tranquil·litat els culers (65-72, min 33). Momentània, això sí, perquè el Manresa no ha baixat els braços (76-79, min 37).

Però uns darrers minuts de domini i encert culer, especialment amb el lideratge de Parker, que ha transformat sis punts, ha permès als de Roger Grimau endur-se el triomf en una pista complicada (77-87, min 40).

D'aquesta manera, els blaugrana afrontaran la Copa en la tercera posició de la Lliga, amb 15 victòries, i amb un triomf suat i treballat que els ha de servir per mantenir sensacions.