Amb la fletxa cap amunt a la Lliga

Amb la fletxa cap amunt a la Lliga

Els de Xavi Hernández han sumat 12 punts de 15 possibles i han escalat en la competició lliguera

El FC Barcelona està amb la fletxa cap amunt a la Lliga. Els homes de Xavi Hernández han amarrat 12 punts de 15 possibles en la classificació lliguera. Una taula que s'ha comprimit també gràcies a les unitats que han deixat de sumar el primer i el segon, que han empatat en aquesta darrera jornada de la competició. 

Quatre triomfs

Tot i ser un mes de gener complicat per la derrota en la final de la Supercopa i l'eliminació de la Copa, el Barça continua viu en la lluita per la Lliga. Només la derrota contra el Vila-real a l'Estadi Olímpic Lluís Companys ha deslluït les quatre victòries. L'ascensió dels culers va començar en els primers passos del 2024. El triomf a l'estadi de Las Palmas per obrir el nou any (1-2) gràcies als gols de Ferran Torres i Gündoğan va permetre començar a avançar de tres en tres al gener.

En aquella jornada 19, Reial Madrid i Girona també es van endur la dolçor del triomf. Ara bé, l'Atlètic de Madrid, immers en la brega per la tercera plaça amb el Barça va perdre a Montilivi. Des d'aquella finestra i abans de l'arribada de la jornada 23, els de Carlo Ancelotti i els de Simeone ho van guanyar tot; els gironins només van tenir una pèrdua amb l'empat contra l'Almeria. Ara bé, els de Xavi Hernández van tenir una ensopegada contra el Vila-real (3-5). D'aquesta manera, el triomf anterior contra el Betis (2-4), amb protagonisme per a Ferran Torres, va quedar en un segon pla.

Després de la derrota contra el submarí groc a la jornada 22, els culers van caure fins a la quarta posició, empatats a punts amb l'Atlètic de Madrid. 10 unitats separaven els blancs dels culers i onze dels blanc-i-vermells. El partit ajornat per la Supercopa d'Espanya va servir per reprendre el camí del triomf. Un 1-0 contra Osasuna amb focus per a Vitor Roque per recuperar i retallar punts amb el Girona. 

La jornada 23, prolífica

Sens dubte que, en la darrera finestra de Lliga, el FC Barcelona ha sortit beneficiat dels resultats. La victòria a Mendizorrotza (1-3) combinada amb l'empat de Girona, Madrid i Atlètic de Madrid ha situat els de Xavi en la tercera posició. Una plaça que ha vingut acompanyada de retallament de distància. També ha permès als culers sumar 12 punts de 15 possibles, un més que el Girona. Només el Madrid supera el FC Barcelona amb més unitats sumades aquest mes de gener: 13 de 15. 

Ara, els gironins es troben a sis punts i els madrilenys a vuit. Un escalament que pot anar a més. Perquè Reial Madrid i Girona viuran un enfrontament directe en la següent jornada. El Santiago Bernabéu viurà aquest dissabte 10 de febrer la lluita per la primera posició de la Lliga. D'aquesta manera, pot ser una oportunitat per retallar més punts als primers classificats. 

Centrant-nos en el duel blaugrana, el Barça rep la visita del Granada. El diumenge 11 de febrer a les 21 hores, els de l'Alhambra, situats en la 19a posició, arriben a l'Estadi Olímpic Lluís Companys després de quatre partits consecutius sense conèixer la victòria: un empat i tres derrotes. Un duel que posarà a prova la fletxa cap amunt dels de Xavi en la taula de la Lliga. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut