FC Barcelona - Vila-real: Derrota dolorosa (3-5)

Els blaugranes han acabat caient davant d'un Vila-real que ha sabut avançar-se i sobreposar-se a una remuntada culer

Desenllaç cruel. El FC Barcelona ha caigut davant del Vila-real (3-5) en un partit on s'han avançat els visitants amb dos gols i que els blaugranes han aconseguit capgirar. Ara bé, un primer gol per empatar i dos al minut de descompte han donat la victòria al conjunt visitant.

Després de 38 dies, l'esfèrica ha tornat a rodar sobre la gespa de l'Estadi Olímpic. Presentant l'aspecte de les grans ocasions les graderies de Montjuïc han congregat 42.229 culers, i s'ha aconseguit així la segona millor entrada de la temporada. Per omplir de joc la gespa de l'Estadi, Xavi Hernández ha decidit apostar per un onze amb ja l'habitual toc de sang jove. Iñaki Peña, Araujo, Lewandowski, João Félix, Christensen, Romeu, De Jong, Gündoğan i Kounde han acompanyat Lamine Yamal i Héctor Fort en la segona titularitat d'aquesta dupla del planter.

Els culers, amb ganes

D'inici, Lamine Yamal s'ha convertit en l'artífex de l'ofensiva blaugrana. I és que gràcies a la desimboltura de la jove perla blaugrana, el combinat barceloní ha gaudit de les primeres oportunitats del duel. Al minut 3, una bona conducció del "27"  ha acabat amb un xut de Gündogan que per poc no ha acabat dins de la porteria. Poc minuts després ha disparat una canonada des de la frontal, però Jorgensen, molt ben situat, ha blocat l'esfèrica (min 7).

Joao Félix ha recollit el testimoni de Lamine. El portuguès ha tingut la més clara del partit per als blaugranes amb un xut que s'ha enverinat després de rebotar en un defensa groguet. El porter valencià, de nou molt atent, ha frustrat les intencions culers traient una mà gairebé impossible per enviar la pilota per sobre el travesser (min 14).

El Vila-real amenaça i s'avança

Per la seva banda, els de Marcelino, a banda d'un gol matiner anul·lat per fora de joc, no han tingut gaire protagonisme el primer quart d'hora de partit, però això ha canviat a mesura que avançava el rellotge. Per la banda dreta, els groguets han trobat en Illias una referència i han aconseguit fer les primeres aproximacions a l'àrea d'Iñaki Peña (min 19).

Ara bé, l'ensurt més gran ha arribat dels peus de Gerard Moreno. El davanter ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa, però una posició antireglamentària de Sorloth que ha dificultat l'acció defensiva d'Araujo ha fet anul·lar el gol (min  24). Finalment, el de Santa Perpètua de Mogoda ha acabat inaugurant el comptador visitant amb un xut des de l'interior de l'àrea completament sol (0-1, min 41).

Una de freda i una de calenta

Només començar la segona meitat, el tècnic blaugrana ha mogut la banqueta i han entrat per reconduir el partit: Cubarsí, Cancelo i Pedri. Amb els canvis s'ha vist un Barça més actiu, però el conjunt groguet ha tornat a esfondrar les esperances blaugrana. Illias Akhomach ha posat el segon i ha complicat moltíssim les opcions culers (0-2, min 54). Amb tot en contra, el Barça s'ha fet fort. Ferran ha entrat i ha contagiat la seva energia a tots els culers. Amb l'afició nedant a favor de l'equip tot ha estat més fàcil i Gündogan ha trobat la porteria, per retallar distàncies i començar una remuntada que s'ha segellat en els minuts següents (1-2, min 59).

Deu minuts després, Lamine ha aparegut de nou per connectar amb Pedri i posar l'empat al marcador (2-2, min 68). Amb l'empenta d'haver igualat un duel que s'havia complicat molt amb el segon gol visitant, els culers han continuat amb la mateixa energia i l'empenta ha portat el tercer. Un gol en pròpia de Bailly ha fet explotar l'alegria a l'Estadi (3-2, min 71). Però quan el Vila-real estava més apagat ofensivament ha trobat Guedes per tornar a posar les taules (3-3, min 84).

Dos gols sentencien la derrota

El duel ha acabat amb un cruel desenllaç. Dues dianes dels groguets han trencat l'ànim blaugrana. Sørloth i Morales han sentenciat el duel amb dos gols al temps afegit. Un resultat que és un gerro d'aigua freda del combinat barceloní, que veu com s'escapen les posicions davanteres.