Barça - Bidasoa Irún: Victòria que pot valdre un títol! (30-23)

Els blaugranes han derrotat el Bidasoa en un exigent partit que pràcticament sentencia la Lliga

La Lliga Plenitude agafa, cada cop més, color blaugrana. El Barça ha aconseguit batre el seu rival directe a la competició, el Bidasoa Irún, 30-23 al Palau Blaugrana. Els de Carlos Ortega han tingut una segona meitat excel·lent on han pogut superar la defensa basca. Dika Mem i Pérez de Vargas s'han erigit en els grans herois d'un partit que ha segellat pràcticament la lliga. Els blaugranes adquireixen una distància de quatre punts sobre el Bidasoa i li guanya l'average. Un èxit més per a l'handbol!

Igualtat màxima en els primers compassos

Barça i Bidasoa han tingut suficient amb els 10 primers minuts de partit per a demostrar per què aquest partit és el més important de l'ASOBAL en anys. Catalans i bascs no s'han pogut desenganxar del marcador en quasi cap moment. Atac i gol dels blaugranes, rèplica quasi instantània dels de groc. I viceversa. Amb 4-4 al primer parcial, ambdós equips han xocat constantment en ambdós costats de la pista. El mateix Bidasoa ha aconseguit inclús avançar-se en el marcador en alguna ocasió, tot i que sol per un gol. Un Palau vibrant ha fet que la intensitat del partit hagi anat en augment.

El Barça pren la davantera

Un cop passat el primer terç del partit, els de Carlos Ortega han incrementat els ànims i liderats pel capità Dika Mem i l'escut Pérez de Vargas, els barcelonins han elevat el nivell de joc. Mem ha estat clau amb cinc dianes a partir del minut 12, mentre que el porter ha estat una assegurança sota pals amb set aturadesAixí, els culers han arribat a fins a quatre gols per damunt dels 'xocolaters'. El capità del Barça ha tingut en aquesta primera meitat de partit un encert del 85,71%, en haver fallat únicament un dels sets xuts realitzats.

Tanmateix, els jugadors dirigits per Jacobo Cuétara han tingut un últim parcial on han tingut contra les cordes el Barça. L'encert de Gorka Nieto i de Tito Díaz ha fet que l'avantatge blaugrana es reduís fins a finalitzar els primers 30 minuts, altre cop, amb una igualtat total al marcador (14-14).

Segona meitat rodona

El segon període ha començat igual que ha acabat el primer. Bidasoa plantant cara al Barça a domicili. Ara bé, els culers han reaccionat davant la seva afició. A l'últim quart del xoc, el combinat blaugrana ha dominat en atac als bascs inhabilitant en moltes ocasions una, fins ara, sòlida defensa. Jakub Edward Sladkowski ha estat el gran reflex del descontrol defensiu del Bidasoa quan, al minut 48 del partit, ha estat expulsat per una dura acció sobre Richardson. El central francès ha rebut un cop mentre llençava per part del jugador polonès, que ja havia tingut alguns frecs amb N'Guessan. La falta directa executada per Aleix Gómez ha estat l'esperonada final pels del Barça.

Els últims 10 minuts han estat plàcids per als culers que han arribat a un parcial de 5-0. El mateix Aleix ha tornat a convertir una falta directa que ha rematat completament el Bidasoa. D'altra banda, Pérez de Vargas ha continuat enorme sota pals evitant qualsevol intent de gol dels guipuscoans, que han caigut al Palau 30-23.

Amb aquesta contundent victòria contra el màxim rival a Lliga, el Barça es col·loca quatre punts per damunt del Bidasoa i es prepara ja per al viatge a Conca, on el pròxim dissabte s'enfrontarà al REBI Balonmano Cuenca (17.00 h).

FITXA TÈCNICA

Barça, 30.
Bidasoa Irún, 23.

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (12), Jonathan Carlsbogard (2), Dika Mem (9), Melvyn Richardson (4), Aitor Ariño (1), Aleix Gómez (6), Luis Frade (2) -set inicial- Emil Nielsen (0), Pol Valera (0), Hampus Wanne (2), Blaz Janc (0), Timothey N'Guessan (0), Thiagus Petrus (0), Haniel Langaro (2), Javier Rodríguez (2), Petar Cikusa (0).

Bidasoa Irún: Jakub Skrzyniarz (4), Rodrigo Salinas (1), Asier Nieto (3), Eneko Furundarena (0), Matheus Da Silva (1), Iñaki Cavero (3), Mikel Zabala (1) -set inicial- Harbaoui Mehdi (8), Marko Jevtic (0), Tao Gey-Emparan (1), Esteban Salinas (1), Julen Mujica (3), Asier Iribar (0), Gorka Nieto (5), Jakub Edward Sladkowski (0), Tito Díaz (4).

Parcials: 4-4 / 6-5 / 8-6 / 10-8 / 13-10 / 14-14 / descans / 16-16 / 17-18 / 21-20 / 23-21 / 26-21 / 30-23.

Àrbitres: Raúl Oyarzun i Aritz Zaragueta. Targeta vermella: Jakub Edward Sladkowski (min. 48).