Joan Laporta:

Joan Laporta: "Si complim el pressupost, finalitzarà l’etapa més fosca de la història del Club”

El president del FC Barcelona ha repassat l’actualitat del Club en una entrevista a RAC1

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha atès els micròfons d’“El Món a RAC 1” per repassar l'actualitat del Club. Durant una mica més d'una hora, el president ha valorat la situació esportiva del primer equip de futbol, l'adeu de Xavi al final de temporada, la planificació esportiva de la temporada que ve i molts altres temes, com la construcció de l'Espai Barça o l'economia del Club.

La situació del primer equip de futbol

"Estic ocupat i treballant per al Barça. En aquests moments hem d'estar molt pendents, estem en una situació complicada, però es pot redreçar. No llancem la tovallola".

"Xavi està motivat, i els jugadors també. Depenem del compromís del vestidor".

"La temporada passada ho va fer excel·lent. Vam guanyar una lliga complicada. Aquesta temporada teníem la sensació que teníem millor plantilla, però s'ha anat torçant".

WhatsApp Image 2024-01-28 at 13.53.12

L'adeu de Xavi al final de temporada

"Ho vaig saber després del partit contra el Vila-real. Sempre baixo a donar ànims al vestidor i m'ho va comunicar aleshores. Em vaig quedar sorprès". "Primer vaig pensar que la seva decisió era conseqüència del partit. Però després vaig veure que ho tenia reflexionat i que sentia molta pressió. És una dimissió diferida. També m'expressa que renuncia a l'any que li queda de contracte. Això el dignifica, ja que el vam renovar fa un any".

"Vull que Xavi continuï fins a final de temporada. És el millor. Si depèn de la directiva continuarà fins a final de temporada. No es mereix una destitució. Si no fos Xavi hagués fet fora l'entrenador. Accepto la fórmula que ens proposa perquè és Xavi".

xavi

La situació econòmica del Club

"Si es compleix el pressupost s’acabarà l'etapa més fosca de la història del Club".

"El pressupost dona un superàvit sense haver de vendre actius. S'està treballant molt bé des del Club. S'han reduït les despeses i el deute en poc més de dos anys. En part, ha estat gràcies a les grans facturacions de BLM i a la reducció de la massa salarial esportiva”.

"Per acabar d'aconseguir el pressupost, falten alguns ingressos nous que es preveuen obtenir de nous espònsors. La compravenda de jugadors també ens pot ajudar".

"Descarto completament que el Barça sigui una societat anònima. Sempre serà propietat dels socis. El model associatiu és un actiu del Club. El sentiment es valora i atreu a espònsors. Tenim moltes vies per aconseguir ingressos”.

"La clau dels ingressos està en els inversors en vies de negocis, però sense tenir-los en el model de propietat. Ens ajuda a que les línies com Barça Studios o Bihub siguin profitoses”.

“Quan vam arribar, teníem 500 milions de pèrdues i 1.500 de deute. Hem reduït el deute amb la Lliga a 652 milions i la massa salarial esportiva en 172 milions”. “En principi, tornarem a la regla del 1/1 del ‘fair play’ financer. La venda de jugadors també ajudarà”.

Imatge de l'última Assemblea de Compromissaris.
Imatge de l'última Assemblea de Compromissaris.

Nou entrenador

"El nou entrenador està en mans de Deco. Jo estic concentrat en aquesta temporada”.

"Hi ha unes premisses que l'entrenador haurà d'acceptar. Pot millor la política esportiva, però hi ha coses que són irrenunciables i volem mantenir, com l'estructura del planter".

"L'entrenador que ve al Barça ja sap que l'equip té una manera de jugar genuïna. És cert que cada entrenador té el seu estil i aportarà una pinzellada pròpia”.

"Jo no he parlat amb cap entrenador. És cert que les opcions estan acotades. Ha de ser un entrenador amb certa trajectòria. Un relleu com Rafa Márquez no està descartat, s'està formant a la casa i coneix a la perfecció els jugadors".

Fitxatges i baixes

"Deco està treballant en el fitxatge del Joãos".

"Ara per ara tots són intransferibles, tots estan compromesos aquesta temporada. Al final de la temporada ja decidirem".

“Deco fa temps que està seguint a Lucas Bergvall. Li hem fet una proposta al jugador i ell ha de decidir. Altres clubs també van darrere, com per exemple el Tottenham, que ofereix més diners que nosaltres”.

El Real Madrid

"El Reial Madrid està fent un exercici de cinisme que no és acceptable. El jutge ha estès el període d'instrucció del ‘Cas Negreira’ perquè ells ho han demanat. Confio que el Barça sortirà absolt. És una campanya orquestrada per desprestigiar la reputació del FC Barcelona".

"El que fa Real Madrid Televisión és una vergonya. Si tenen una mica de decència no ho permetrien. El comitè dels àrbitres o la Federació hauria de fer alguna cosa".

"Estic en contra del VAR. Perd espontaneïtat el joc. El mal ús del VAR rearbitra partits. El Madrid s'ha beneficiat".

"L'últim cop que vaig parlar amb Florentino va ser durant la Supercopa".

Reial Madrid i Barça mantenen una rivalitat històrica.
Reial Madrid i Barça mantenen una rivalitat històrica.

La Superlliga

L'objectiu de la seva creació és poder competir contra clubs estat i buscar la sostenibilitat del futbol europeu. En l'actual organització de la competició europea s'enriqueix tothom i els clubs s'arruïnen. No en traiem prou benefici amb l'estructura actual."

"Hi haurà Superlliga a partir del curs vinent o la temporada 25/26. Si no és aleshores, m'ho replantejaré. Ara és el moment."

"M'imagino una primera fase i després integrar més equips. M'és igual si no hi ha els equips anglesos. N'hi ha que ja han mostrat el seu interès."

L'Espai Barça i Montjuïc

"Les obres van sobre el termini previst. L'Espai Barça és abraçar el futur. És fonamental per la situació econòmica. L'enderroc ha anat molt bé i l'edificació a sobre el previst. A finals d'any tornarem a jugar a l’Spotify Camp Nou si tot va aquest ritme".

"És el projecte institucional més important del Club. Estem complint amb tot els que s'estan exigint. Hem passat cinc inspeccions de treball. Només han trobat dues incidències".

"A Montjuïc, no surten els números. Amb Ticketing vam ser molt ambiciosos, i no s'està complint. L'aforament i la visibilitat és la que és. No és el camp més adequat, però tot i així, Ticketing està generant. El que ens falta ho estem complint amb nous patrocinis".

Joan Laporta creu que el Barça tornarà a jugar a l'Spotify Camp Nou abans de 2025.
Joan Laporta creu que el Barça tornarà a jugar a l'Spotify Camp Nou abans de 2025.

La samarreta del Barça

"Amb Nike tenim una situació que no és la desitjable. Han incomplert unes condicions que teníem per contracte. Ara per ara, el mercat ens ofereix el doble del que ens paga Nike".

"Estem parlant i pensem que han de fer un esforç. Més que un espònsor és un soci. I en moments complicats Nike no s'ha presentat. Estem en el punt per trobar la millor situació".

"Hi ha tres vies per decidir la samarreta del primer equip: acceptar el que ens ofereix Nike, anar al mercat, que és una opció molt interessant i probablement la més segura, o produir-la nosaltres mateixos".

Alexia i Ricky

"Volem que renovi Alèxia i s'està treballant. Som referència en el futbol femení. Tenim impacte i volem que continuï sent així. És l'únic equip a qui hem augmentat el pressupost, peròtot i així, tenim certs límits econòmics".

"Espero que Ricky Rubio acabi sent jugador del Barça. Crec que ens pot ajudar d'aquí a final de temporada."

"L'objectiu de tots els equips professionals ha de ser guanyar les lligues corresponents".

Joan Laporta vol que Alexia Putellas continuï al Barça.
Joan Laporta vol que Alexia Putellas continuï al Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut