Ricky Rubio s’incorpora als entrenaments del Barça

Ricky Rubio s’incorpora als entrenaments del Barça

El jugador del Masnou ha comunicat que “entra a la fase final de la recuperació” i ha demanat al Club entrenar-se amb l’equip dirigit per Roger Grimau

Ricky Rubio s’entrenarà amb el Barça de bàsquet a partir d’aquest dimarts. Així ho ha comunicat el mateix jugador, que ha informat: “Ha arribat el moment d’entrar a la fase final de la meva recuperació”.

El darrer estiu, el base del Masnou va decidir aturar temporalment la seva carrera professional per salut mental. La seva trajectòria a l’NBA va donar-se per acabada el 4 de gener passat, un cop va desvincular-se contractualment amb els Cleveland Cavaliers. Ara assegura que es veu “amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les meves mans” i ha demanat al FC Barcelona incorporar-se a la disciplina d’entrenaments “sense cap compromís”.

Va ser blaugrana entre el 2009 i 2011 i, després de 12 temporades als Estats Units, tornarà a vestir-se de curt al Palau Blaugrana per exercitar-se sota les instruccions de Roger Grimau. Així doncs, el jugador de 33 anys participarà aquest dimarts en l’entrenament previ de l’equip de l’important duel Barça – Virtus Segafredo Bologna que es jugarà al Palau aquest dimecres (20.30 hores).

El comunicat de Ricky Rubio

Hola a tots i totes. 

Volia comunicar-vos amb aquestes línies que ha arribat el moment d'entrar a la fase final de la meva recuperació.

Fa unes setmanes que hi dono voltes, i després de molt temps treballant cos i ment, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les mans.

El meu següent pas ha estat demanar al FC Barcelona si podria, sense cap compromís i sense interrompre els seus plans de temporada, d'entrenar-me amb ells. Vull agrair per endavant la seva ajuda i comprensió amb la meva situació.

Finalment, volia donar les gràcies a totes les persones que han mostrat el seu respecte i suport al llarg d'aquest procés, així com també els agraeixo el respecte a la meva privacitat en aquest camí.

Vuit títols i 140 partits amb el Barça

En els dos cursos a Can Barça, Ricky Rubio va conquerir vuit títols: dues Lligues Catalanes, dues Supercopes, dues Copes del Rei, una Lliga (10/11) i una Eurolliga (09/10).

La segona Eurolliga de la història del Barça la va aixecar el llavors capità Roger Grimau, que ara és l’entrenador. D’aquell equip que va aconseguir el segon trofeu continental, ara també coincidirà amb l’actual mànager, Juan Carlos Navarro, i amb l’entrenador ajudant, Víctor Sada.

En total, al Barça va disputar 140 partits oficials (84 d’ACB, 42 d’Eurolliga, 6 de Copa del Rei, 4 de Supercopa i 4 de Lliga Catalana).

 

El somni americà

Nascut el 1990 a la localitat barcelonina del Masnou, Ricky Rubio va arribar al FC Barcelona el 2009 amb només 19 anys i després de ser el 5è escollit en el Draft d’aquell mateix any. Format al Masnou i al Joventut de Badalona, on va debutar a l’ACB amb només 14 anys, va arribar al Palau ja com a figura consagrada i va sortir amb encara més fonaments per triomfar a l’NBA, on ha disputat 712 partits en 12 temporades amb els Minnesota Timberwolves, els Utah Jazz, els Phoenix Suns i els Cleveland Cavaliers.

En una etapa americana marcada per dues greus lesions al genoll esquerre (2012 i 2021), Ricky Rubio ha deixat petjada a l’NBA, sent el millor jugador de la Lliga en boles robades els cursos 2012/13, 2013/14 i 2015/16 i consagrant-se com una figura del bàsquet mundial.

Glòria internacional

Amb la selecció espanyola, Ricky Rubio acumula més d’una dècada de grans èxits en què també ha demostrat la seva qualitat. Després de ser un fix en les categories inferiors, va debutar amb la selecció absoluta als Jocs Olímpics de Pequín (plata). Des de llavors, ha disputat 157 partits internacionals, sent l’MVP del Mundial guanyat el 2019.

En total ha aconseguit set medalles: or als Europeus del 2009 i del 2011, or al Mundial del 2019, plata als Jocs Olímpics de Pequín el 2008 i bronze als Europeus 2013 i 2017 i als Jocs Olímpics del 2016 a Rio de Janeiro.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut