El Barça aixeca la seva quarta Supercopa d'Espanya

El Barça aixeca la seva quarta Supercopa d'Espanya

Amb el triomf contra el Llevant les jugadores culers sumen tres de consecutives

El Barça ha tornat a guanyar la Supercopa d'Espanya femenina. El conjunt blaugrana és l'equip que més vegades ha alçat el trofeu des que aquesta competició existeix, tant en el seu primer format (1997-2000) com en l'actual (2020-2024). Encara més: només el Barça, amb quatre títols, ha aixecat el títol més d'un cop.

Les de Jonatan Giráldez han estat superiors al Llevant i han sumat la quarta Supercopa d'Espanya de la història (2020, 2022, 2023 i 2024), la tercera guanyada de manera consecutiva.

2020, on tot va començar

La primera Supercopa va arribar després d'imposar-se a l'Atlètic de Madrid, vigent campió de Lliga, a les semifinals (2-3) i a la Reial Societat a la final (1-10). Les futbolistes en aquell moment dirigides per Lluís Cortés no van tenir pietat de les donostiarres.

2021, l'única derrota

L'única vegada en els últims cinc anys en què el Barça no ha guanyat el títol va ser el 2021, quan ava caure contra l'Atlètic de Madrid a semifinals. Les jugadores madrilenyes, dirigides per José Luis Sánchez Vera, van imposar-se a les culers als penals (3-1), després d'haver finalitzat el partit amb 1-1. L'Atlètic de Madrid va acabar aixecant el títol en derrotar 0-3 al Llevant.

2022, l'inici de les tres seguides

Jonatan Giráldez afrontava el primer curs com a entrenador de l'equip barceloní. Després que el Barça guanyés el triplet la temporada anterior, el conjunt català arribava a Las Rozas com a campió de Lliga i Copa. A la semifinal hi va haver un Clàssic contra el Reial Madrid que es va resoldre per 1-0 amb un gol a l'afegit d'Alèxia Putellas.

A la final es va tornar a trobar amb l'Atlètic de Madrid. Aquesta vegada, però, no va haver-hi més color que el blaugrana. Les jugadores del Barça van dominar les madrilenyes per 7-0

2023, segon triplet nacional consecutiu

Altra vegada, el Barça es presentava a la Supercopa després d'haver triomfat a la passada Lliga i Copa de la Reina. A la semifinal es va trobar el seu gran rival, el Reial Madrid, a qui va vèncer 3-1 a la pròrroga, amb gols de Claudia PinaMariona Caldentey Salma Paralluelo.

A la final les catalanes van tornar a trobar-se amb la Reial Societat, i novament van sortir victorioses. 3-0 amb doblet d'Aitana Bonmatí i una diana d'Asisat Oshoala. Segona Supercopa d'Espanya consecutiva i les catalanes ja en sumaven tres.

2024, golejada Clàssica i la història es repeteix a Butarque

Aquesta darrera edició, el sorteig havia determinat un Clàssic a les semifinals, i les culers han tornat a imposar la seva llei contra el màxim rival, amb un 4-0 que eleva a 13 els triomfs culers en els 13 Clàssics disputats fins al moment.

A la final esperava un Llevant que s'havia desfet de l'Atlètic de Madrid, i que volia canviar la història del 2021. Al mateix escenari, l'estadi de Butarque, aquell any el Barça va guanyar per 4-2 la final de la Copa de la Reina contra les valencianes. Tres anys després, la història s'ha repetit i en la Supercopa de 2024, el Barça ha tornat a sortir amb un trofeu de Leganés, després d'una final antològica amb un 7-0 espectacular i un hat trick de Caroline Graham Hansen estel·lar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut