Kokoro, un talent amb història

Kokoro, un talent amb història

L'ala blaugrana, primer japonès de la història que debuta amb un primer equip en qualsevol disciplina culer, ens explica com viu la seva experiència al Barça de futbol sala

Kokoro Harada és història del FC Barcelona. I amb només 19 anys, perquè passi el que passi el jove ala tindrà sempre el privilegi de ser el primer japonès de la història del Club que debuta oficialment amb un primer equip professional blaugrana.

Després d'unes setmanes entrenant sota les ordres de Jesús Velasco per la plaga de lesions que arrossegava el Barça de futbol sala, Kokoro va tenir els seus primers minuts contra el Còrdova, a la Lliga, el 9 de desembre passat. El tècnic li va dir que jugués amb calma, com sabia, però ell explica que no ho va poder aplicar: "El dia del  meu debut estava molt inquiet. No sé per què ho vaig fer, però davant de tots els companys vaig dir en veu alta que estava 'extremadament nerviós'. Recordo que tots van començar a riure i em van dir que, per sobre de tot, no li digués al míster. Vam riure molt!". 

 

La Masia, casa seva

Els nervis, però, no van evitar el debut de Kokoro, en una situació que va permetre al japonès seguir fent passes endavant en la seva carrera. I és que, tot i la seva joventut, ja és internacional amb la selecció japonesa absoluta. Viu a la Masia, va a l'escola i entrena. La seva passió és la pilota. Passar pel programa Barça Talents del Centre d'Excel·lència l'ha ajudat a créixer. 

Com a jugador, li agrada molt fer gols i donar assistències. El seu pare és entrenador de futbol sala i els consells que rep des del Japó són que sigui ell mateix. Malgrat tot, la Masia està tenint en el seu desenvolupament un paper fonamental. "La gent de la Masia és molt amable i estic molt a gust perquè tothom em tracta molt bé i m'ajuda. Tant en la meva vessant personal com en la professional. Fins i tot físicament estic guanyant força, molt important en el joc". 

2023-12-23_FCBFUTSALvsXOTA_46

Un objectiu clar

Ara al primer equip del Barça Kokoro s'ha trobat amb un molt bon ambient. Explica que hi ha molt bon rotllo i, tot i que no parla castellà al 100%, la seva bona actitud positiva fa que sigui un més. D'ell diuen que és carismàtic i que, tot i la seva timidesa inicial, quan agafa confiança és molt divertit. 

A més, cada dia aprèn amb els millors. "Els admiro i són un exemple perfecte per aprendre. El meu objectiu aquí al Barça és l'explicació de per què vaig fitxar per aquest club. Aquí et trobes amb els millors jugadors del món en cada posició i espero treballar molt per, algun dia, també poder ser com un d'ells".

Anys de seguiment

L'ala japonès va arribar l'estiu del 2022, amb 18 anys. Però la història de Kokoro amb el Barça ve de molt abans, ja que durant anys se li va fer un seguiment exhaustiu. Ari Santos, el coordinador del futbol sala formatiu del FC Barcelona, explica que "a Kokoro el vam conèixer quan era infantil i tenia 14 anys, en un torneig a Tenerife, quan va ser pitxitxi i MVP". I és que el jugador va causar sensació i va despertar l'interès de molts equips, entre ells el Barça. "A partir d'allà, vam començar a fer un seguiment amb gent del Japó. Als 16 va jugar amb nosaltres un torneig i als 17 va fer un darrer entrenament per acabar de decidir si el fitxàvem o no. Vam decidir que sí, i als 18 ja el vam portar perquè alternés el Juvenil amb el Barça Atlètic". 

Kokoro-001

De fet, en el seu primer any, va guanyar la Copa d'Espanya Juvenil després d'una gran final. Va fer dos gols i una assistència i va ser peça clau per sumar el primer títol com a blaugrana. El primer d'un palmarès que espera anar ampliant a poc a poc, ja amb el primer equip del Barça durant els propers anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut