Barça - Zalgiris Kaunas: Triomf de caràcter (91-73)
Ofert per

Un Dario Brizuela (24 punts) i un Jabari Parker (18 punts) estratosfèrics permeten sumar al Barça una nova victòria a l'Eurolliga, la segona de la setmana

La quinzena victòria ja llueix a la taula de classificació de l'Eurolliga. Els blaugranes han sumat un nou triomf després de derrotar al Zalgiris Kaunas (91-73) al Palau Blaugrana. Després de vèncer a l'Olympiacos el dimecres passat, els culers s'embutxaquen la segona victòria europea de la setmana per mantenir la segona posició de la taula de la competició europea (15-6). Uns triomfs que en part s'han aconseguit gràcies al factor Palau, un suport incondicional clau en aquest inici del 2024.

El duel ha estat dominat pels culers, però la victòria no ha estat fàcil, ja que els lituans han estat durs de pelar en alguns trams de partit on han aconseguit igualar els comptes. Ara bé, els punts de Dario Brizuela (24) i els de Jabari Parker (18) han estat claus per certificar que el triomf es quedés a casa.

Inici immillorable

El combinat de Roger Grimau ha sortit amb la sisena marxa posada i amb un parcial de 13-0 ha deixat al Zalgiris sense anotar gairebé fins a l'equador del període (13-0, min.5). La ratxa blaugrana l'ha trencat Sumner amb un triple que estrenava el comptador visitant, però ineficaç en el lluminós, ja que l'escletxa ja era prou considerable com fer trontollar el domini blaugrana.

Els culers han sabut mantenir una distància mínima de +10 punts al llarg de temps, i a banda de l'encert en tirs, també ha estat gràcies a una gran defensa que ha provocat pèrdues de pilotes en el conjunt de Kaunes. Els punts d'un Jabari Parker (7 punts) endollat han permès acabar el quart amb el marcador de 26-12.

S'igualen les taules

Tot i que ha costat un parell de minuts arrencar, el Barça ha tornat a inaugurar el quart amb una cistella de Jokubaitis (28-12, min. 12). Malgrat que en el combinat culer les coses anaven sobre rodes, el Zalgiris ha sortit amb més empenta, i un parell de jugades de desencert blaugrana ha desencadenat en un parcial de 0-7 que ha posat de nou el conjunt visitant en el partit (28-22, min.14).

Els de Roger Grimau s'han fet petits i en un tres i no res, després de dos triples i els tirs lliures d'una antiesportiva de Kalinic, els lituans han capgirat el marcador (30-32, mín. 17). Però al conjunt blaugrana no se'l pot donar per mort, perquè tirant lluita i caràcter, amb un parcial de 6-0 s'han tornat a posar per davant en el marcador i han acabat al primer temps amb una renda de 7 punts (44-37).

A la represa, el guió del partit no ha canviat gaire. Tot i que no ho han fet de manera contundent com en l'inici del partit, els blaugranes han mantingut un cert domini que els ha permès en alguns trams del període, tornar a posar el +10 en el marcador (51-41, min. 23). El ritme ha estat intermitent i això ha frenat la xifra del resultat en alguns moments, però en una arrencada en els minuts finals ha fet engreixar el comptador per arribar al darrer assalt amb un 68-57.

La victòria es queda a casa

Els blaugranes han fet valer la distància aconseguida. Malgrat que el darrer quart podia haver sigut d'infart, els culers han sabut controlar l'ofensiva lituana i amb els punts de Dario Brizuela (9), els de Roger Grimau han encarat el triomf (80-66, min. 36). La festa l'ha rematada Jabari Parker que ha volgut sumar alguns punts més a un comptador personal que ja era de vertigen (18). Fins i tot, als darrers compassos hi ha hagut temps pels més joves de la casa, Sarr i Jakucionis han disputat els darrers minuts de duel amb cistella del "43" inclosa. Finalment, 91-73.