Cinc dades que cal saber de la Supercopa d'Espanya

Cinc dades que cal saber de la Supercopa d'Espanya

Descobrim algunes curiositats de l'estadi i de la història de la competició

La disputa pel primer títol de la temporada entra en joc amb la Supercopa d'Espanya. El FC Barcelona s'enfronta a l'Osasuna a la semifinal i, en cas de victòria, jugaria la final diumenge. Però la Supercopa amaga moltes més dades i curiositats que cal saber abans de l'inici de la competició. 

L'estadi és la seu de l'Al-Nassr

Tant les dues semi finals com la gran final de la competició es disputaran a l'Al-Awwal Stadium (també conegut com a KSU Stadium). Aquest estadi amb capacitat per a 25.000 aficionats és la casa de l'Al-Nassr, l'equip on actualment juga, entre d'altres, el portuguès Cristiano Ronaldo. L'estadi també serà la seu de la Supercopa d'Itàlia que es disputarà la setmana que ve. Entre els candidats a guanyar-la s'hi troben l'Inter de Milà com a campió de Copa, la Fiorentina com a subcampiona de Copa, la Lazio com a segona classificada a la Serie A, i el Nàpols, rival del Barça als vuitens de Champions, com a campió de la lliga italiana.

Un camp conegut per als de Xavi Hernández

El conjunt blaugrana ja sap el que és jugar a aquest estadi, ja que fa poc més de dos anys hi va disputar un trofeu amistós: la Maradona Cup. El Barça es va enfrontar en aquella ocasió a Boca Juniors, en un partit que volia rendir tribut a la figura de la llegenda 'albiceleste', en el primer aniversari des de la seva defunció. El resultat va ser favorable als argentins, que es van imposar als penals per 4-2, després d'un 1-1 als 90 minuts reglamentaris. En aquella ocasió, però, el que menys importava era el resultat.

Fins a 12 possibles debutants

Aquesta edició serà la primera de molts dels jugadors de la plantilla. Els nouvinguts Gündogan, Cancelo i Vitor Roque viuran per primera vegada l'experiència de jugar la competició dels campions. D'altra banda, Lamine Yamal i Fermín López, jugadors de la Masia totalment instaurats amb el primer equip, també tindran l'oportunitat de brillar per primer cop. La referència culer sota pals, Iñaki Peña, tindrà la gran responsabilitat d'evitar els gols dels rivals, en la que serà la seva primera intervenció en aquest torneig. Els més joves, com Astralaga, Casadó, Kochen, Cubarsí, Marc Guiu o Héctor Fort, recorrents en les últimes convocatòries, poden viure també el seu debut i un moment màgic.

João Félix i Oriol Romeu faran el seu debut amb l'equip de Xavi en aquesta competició, tot i que el portuguès ja hagi jugat tres partits de Supercopa amb l'Atlètic, i el migcentre d'Ulldecona debutés a la competició amb el mateix Barça a la temporada 2010/11 contra el Sevilla sota les ordres de Pep Guardiola.

Ter Stegen i Sergi Roberto, els reis de la competició

Ter Stegen i Sergi Roberto són els dos jugadors de la plantilla actual del Barça amb més participacions a la Supercopa. El porter alemany, que es perdrà la d'enguany, ha jugat un total de 9 partits. El primer capità, en canvi, n'ha disputat 7 i podria igualar el porter si juga la semifinal i també una hipotètica final. Sergi Roberto, de fet, ha guanyat fins a sis vegades la Supercopa, situant-se com un dels homes rècord de la competició.

Messi, Guardiola i Cruyff, amb números de rècord

El '10' argentí és el jugador que més gols ha marcat a la competició dels campions. 14 en 20 partits. També és el futbolista amb més participacions de la història, amb un total de 13. Pel que fa al '14' neerlandès, és l'entrenador que més vegades ha dirigit i participat en la Supercopa, amb 12 partits que suposen un total de sis edicions. Juntament amb Guardiola, és el que més vegades l'ha guanyat des de la banqueta, amb un total de tres. Xavi, si aconsegueix sortir victoriós d'Aràbia, en sumaria dues.

A més, cal recordar que va ser en una Supercopa d'Espanya on l'actual tècnic de Terrassa es va estrenar com a golejador blaugrana. Va ser el 1999 en un dels dos partits contra el Mallorca.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut