Visita als infants de diversos hospitals i centres de menors tutelats de Barcelona
Ofert per

Visita als infants de diversos hospitals i centres de menors tutelats de Barcelona

La comitiva blaugrana ha comptat amb la presència del nou crac blaugrana, el brasiler Vitor Roque, que s’ha sumat a aquesta tradicional visita nadalenca que organitza cada any la Fundació FC Barcelona

Els jugadors del primer equip de futbol masculí del FC Barcelona han visitat diversos hospitals infantils de l’àrea de Barcelona i, com a novetat aquest any, també diversos centres de menors tutelats per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una acció solidària que cada any organitza la Fundació FC Barcelona dins del seu programa de Benestar Emocional. La possibilitat de veure, parlar i conèixer en primera persona els ídols blaugrana ha suposat un moment d’extraordinària emoció i alegria per a tots aquests infants i joves que passen per un moment difícil en les seves vides en aquestes dates nadalenques.



La comitiva blaugrana, encapçalada per la vicepresidenta de l'àrea institucional Elena Fort, així com altres representants de la Junta Directiva i del Patronat de la Fundació, ha sortit cap al migdia des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper distribuïda en diversos autocars per dirigir-se als diferents hospitals i centres de menors. 

Aquest any, una de les grans novetats ha estat la presència de Vitor Roque, el davanter brasiler fitxat pel FC Barcelona en aquest mercat d’hivern i que s’ha sumat en els seus primers dies com a jugador culer a aquesta tradicional visita nadalenca del primer equip. Lògicament, la presència del jove crac brasiler ha desfermat una inusitada expectació al centre hospitalari que ha rebut la seva visita, en aquest cas l’Hospital de la Vall d’Hebron.



Durant les visites, els jugadors han compartit estones molt emotives i inoblidables per a tots aquests infants, han signat autògrafs, s’han fet ‘selfies’ i els han ofert diversos obsequis, repartint alhora somriures, il·lusió i alegria, una teràpia excel·lent per a aquests nens i nenes, alguns dels quals estan afectats per greus malalties. Els professionals de la salut remarquen que aquestes trobades representen l’experimentació i vivència de sentiments i emocions molt positives en els infants, un fet que pot ajudar en el seu procés de recuperació. Aquesta visita es fa en el marc de la iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’ dins del programa de Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives a infants en situació de malaltia en el transcurs de la seva hospitalització, la Fundació organitza periòdicament visites a diferents hospitals pediàtrics de Barcelona. 

Centres de menors

D’altra banda, aquest any els jugadors també han visitat per primer cop diversos centres de menors tutelats per la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de centres que ofereixen residència temporal a menors de zero a divuit anys en situació de risc social (centres d’acollida) i infants i joves retirats del nucli familiar perquè no veuen cobertes les seves necessitats educatives (Centres Residencials d’Acció Educativa-CRAE).

L’arribada dels jugadors als diferents centres ha estat tot un esdeveniment i ha suposat un moment de gran alegria i emoció per a tots aquests infants i joves. Durant la trobada, han tingut l’ocasió de conèixer els jugadors blaugrana, rebre missatges de suport, fer-se fotos i rebre diversos obsequis. Per als jugadors, el fet de conèixer de prop aquests col·lectius de menors vulnerables ha estat una experiència única i molt enriquidora.

Els centres visitats han estat els següents:

- Hospital Sant Joan de Déu /Joao Cancelo, Joao Felix, Iñigo Martínez, Ferran Torres

- Hospital Vall d’Hebron /Vitor Roque, Raphinha, Lewandowski, Gundogan

- Hospital de Barcelona (Assistència Sanitària) /Sergi Roberto, Xavi Hernández

- Hospital Parc Taulí de Sabadell /Oriol Romeu, Fermín López

- Casa Ronald McDonald /Christensen, De Jong

- CRAE Minerva / Balde, Lamine Yamal

- CRAE Nazaret/ Koundé, Kochen

- Centre d’Acollida CAUI/Ronald Araujo, Iñaki Peña

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut