El 2023 del Barça, en 10 dades

El 2023 del Barça, en 10 dades

Aquest és el recull de les millors estadístiques que ens ha deixat l'any per al FC Barcelona

S’acaba el 2023 i és el moment de fer balanç. S’han guanyat dos títols, la Supercopa d’Espanya i la Lliga, i l’equip liderat per Xavi Hernández ha batut diversos rècords. El de les porteries a zero, segurament el més recordat. Repassem ara les 10 dades que millor expliquen l’any blaugrana.

36 victòries, el millor balanç des del 2019

El FC Barcelona ha sumat un total de 36 victòries en compromisos oficials durant el 2023. És el millor registre des del 2019, quan el Barça d’Ernesto Valverde va assolir-ne fins a 38.

Dos estadis, dos fortins

El Barça ha sumat un total de 20 victòries aquest 2023 com a local. L’Spotify Camp Nou i, posteriorment, l’Estadi Olímpic Lluís Companys han esdevingut en dues fortaleses per al conjunt blaugrana, que no guanyava tants partits a casa des del 2019 amb 24.

18 punts guanyats en remuntades

Ha estat un any marcat per les remuntades. Sovint el Barça de Xavi ha començat perdent i ha hagut de recórrer a l’èpica per capgirar el transcurs dels partits. Així ho acrediten els 18 punts obtinguts després d’anar perdent.

L'equip amb més punts sumats

Un cop finalitzats tots els partits de la Lliga aquest 2023, l'Atlètic de Madrid i el FC Barcelona han acabat sent els equips que més punts han sumat aquest any. Han aconseguit un total de 88 unitats. Els segueixen el Reial Madrid (85), el Girona (77), la Reial Societat (73) i el Betis (63).

24 gols de Lewandowski

El ‘9’ blaugrana ha estat el blaugrana més golejador de l’any. Ha anotat un total de 24 gols, als quals cal afegir un total de vuit assistències.  

Jules Kounde, el jugador de camp més utilitzat 

Del total de 36 jugadors emprats aquest curs, el defensa fitxat el passat curs procedent del Sevilla ha estat el jugador de camp amb el qual Xavi més ha confiat. 4.146 minuts ha disputat el central francès durant el 2023, que també ha tingut minuts com a lateral dret. Si incloem porters, Ter Stegen és qui més temps ha jugat sota les ordres de Xavi: 4.188 minuts. 

Balde i Ferran, líders en partits

Però minuts i partits jugats no van sempre de la mà. De fet, són Alejandro Balde i Ferran Torres els futbolistes que han participat en més compromisos oficials durant el 2023, amb 49 cadascun. Superen els 48 de Raphinha i Kounde i els 47 de Ter Stegen i Lewandowski.

1x1 internacionals

L’any amb més porteries a zero

Un gran atac comença amb una bona defensa. El Barça tanca l’any amb un total de 27 porteries a zero. Ter Stegen ha estat formidable sota pals, igualant durant la Lliga 2022/23 el rècord de 26 partits consecutius a la Lliga sense rebre gol de Paco Liaño. 

Sis debutants de la Masia 

Héctor Fort, contra el Royal Anvers, es va convertir en el sisè jugador en vestir per primer cop la samarreta blaugrana en un partit oficial durant aquest 2023. Alarcón contra el Betis, Garrido contra l’Elx, Lamine Yamal també contra el Betis, Fermín amb el Villarreal i Marc Guiu contra l’Athletic Club completen la llista de debutants. I si comptem les aparicions d’Iñaki Peña, Araujo, Balde, Oriol Romeu i Gavi, i les de Jordi Alba, Ansu Fati, Abde, Eric García i Bellerín, un total de 16 jugadors formats a la Masia han representat l’equip culer durant tot l’any.

El Zamora i el Pitxitxi tornen a casa

Per tercer cop a la història, dos jugadors del Barça han aconseguit els trofeus Pitxitxi i Zamora el mateix curs. Marc-André ter Stegen i Robert Lewandowski s’han coronat en una última Lliga marcada pel bon rendiment a les àrees. 

2023-11-23_GALAPREMISMARCA_29

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut