María León, culer fins al 2026

María León, culer fins al 2026

L’aragonesa amplia el seu vincle amb el Barça per dues temporades més

María León seguirà sent culer fins al 30 de juny del 2026. El Club i la jugadora de 28 anys han arribat a un acord per a la renovació de la central esquerrana per dues temporades més. Mapi finalitzava el seu vincle contractual el pròxim 30 de juny del 2024 i, amb la renovació, arribarà a les nou temporades com a blaugrana.

L’acord s’ha segellat aquest dijous amb el president Joan Laporta i Xavier Puig, directiu responsable del futbol femení.

Referent mundial

María León és una de les millors centrals del món. La seva lectura del joc, les seves passades i les jugades d’estratègia són uns dels seus millors arguments, així com les cobertures defensives i la solidesa que aporta a la defensa des del seu lideratge. 

Pel que fa als títols, des del 2017, María León n’ha aconseguit un total de 16 entre els quals hi destaquen dues Lligues de Campions, 4 Lligues, 4 Copes de la Reina, 3 Supercopes d’Espanya i 3 Copes Catalunya.

237 partits

En aquestes set temporades com a blaugrana, María León ha disputat un total de 237 partits en el total de les competicions, fet que la situa entre les 10 jugadores amb més partits a la història del Barça Femení. 

Pel que fa a totes les competicions, Mapi ha disputat 160 partits de Lliga, 50 partits de Lliga de Campions, 17 de Copa de la Reina, 6 de Supercopa d’Espanya i 4 de Copa Catalunya. També ha fet un total de 17 gols en aquests 237 partits.

Una renovació "postpartit"

L'anunci oficial de la renovació de la defensa s'ha fet d'una forma especial. Just després de la golejada contra el Rosengård (7-0), la defensa ha baixat a la gespa, ha agafat el micròfon i ha jugat una mica amb els milers de culers que esperaven impacients les seves paraules.

"Volia donar-vos dues notícies en persona. La lesió m'ha fet repensar moltes coses i no continuo, ho deixo. Però com en Jonatan Girçaldez ens deixa a final de temporada he pensat que sóc la nova entrenadora", ha fet broma, jugant una micaamb els sentiments d'alguns i algunes culers.

Però no ha allargat més l'agonia, i ha explicat que "he renovat fins al 2026 i que estic millorant el meu català per vosaltres, culers. Bon Nadal!", ha pronunciat en un cada cop millor català. Així, al més pur estil Mapi, tothom ha celebrat que una de les futbolistes més estimades ho seguirà sent, com a mínim, dues temporades més.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut