Asisat Oshoala, millor futbolista africana de 2023

Asisat Oshoala, millor futbolista africana de 2023

La nigeriana s'ha endut el guardó per sisè cop en la seva carrera per davant de Thembi Kgatlana i Barbra Banda (FOTO: CAF)

Les futbolistes del Barça continuen acumulant premis individuals després d'un any històric. Aquest cop ha estat el torn d'Asisat Oshoala que ha estat reconeguda com a millor futbolista africana del 2023 per la Confederació Africana de Futbol (CAF) en una gala celebrada aquest dilluns a Marràqueix. La davantera blaugrana s'ha endut el guardó per davant de Thembi Kgatlana (Racing Louisville de la NWSL) i Barbra Banda (Shangái Shengli Football Club de la Superlliga xinesa). A més, també ha estat escollida per formar part de l'onze africà de l'any 2023.

Oshoala ha recollit el premi presencialment en la gala celebrada a Marràqueix i ha aprofitat l'oportunitat per llençar un missatge d'agraïment i per ressaltar la importància del treball en equip tant en el futbol com en la societat africana: "Vull donar les gràcies a tothom que ha format part del meu viatge. El futbol és un esport d'equip i s'ha de treballar conjuntament dins i fora dels terrenys de jocs. En el mundial d'Austràlia, Àfrica va fer història i hem de caminar juntes per continuar millorant per menjar-nos el món".

Sisè cop que s'emporta el guardó

Asisat Oshoala ha estat reconeguda amb aquest guardó en cinc ocasions més (2014, 2016, 2017, 2019 i 2022). La futbolista blaugrana és la que més vegades ha estat premiada amb aquest reconeixement, sent coronada fins i tot com a millor jugadora africana de la dècada el 2021.

Aquesta temporada, la nigeriana ha tornat a fer mèrits per acumular el seu sisè trofeu com a millor jugadora africana, ja que la davantera s'ha alçat amb els títols de la Lliga, la Champions, la Supercopa d'Espanya i a més individualment ha marcat 26 gols i ha repartit 6 assistències.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut