Barça - ASVEL: Pluja de triples al Palau (101 - 92)
Ofert per

Els blaugranes han segellat un nou triomf en la competició europea després d'una nova nit màgica a casa amb un marcador centenari i una xifra desorbitada de llançaments de tres

Nova victòria davant dels culers. Últimament, l'afició del Palau Blaugrana està presenciant autèntiques exhibicions basquetbolístiques. I és que aquesta nit, el FC Barcelona ha tornat a obtenir un triomf a la competició europea després de derrotar a l'Asvel Villeurbanne (101-92). Després d'un duel amb un ritme frenètic en anotació, els de Roger Grimau s'ha imposat gràcies a l'encert en la línia de triples i a l'actuació magistral de Laprovittola amb 28 punts i 31 de valoració.

L'anotació pels aires, la defensa desapareguda

El conjunt de Roger Grimau ha començat amb un ritme elèctric. No havien passat ni tres minuts de partit quan els blaugranes han obert forat amb el 10-2 en el marcador. I és que els culers s'han trobat molt còmodes sobre el parquet, fet que els ha permès desenvolupar jugades molt fluides amb cistelles fàcils.

El compàs anotador ha estat frenètic. De les mans d'un Jabari Parker que ha fet vuit punts en el primer quart, el lluminós al final del període ja era de 28-24. Però malgrat el domini, el combinat francès no ha abaixat els braços i han estat capaços d'igualar el comptador en el segon quart. (34-33, min. 14).

Una de les causes d'aquest marcador inflat ha estat l'absència d'una defensa contundent per part dels dos equips. Per tant, el duel s'estava decidint per l'encert en anotació i en la primera meitat el combinat català ha estat una mica més inspirat. (50-47, min. 20).

Obren escletxa

A la represa el Barça ha posat una marxa més. El conjunt blaugrana ha començat molt endollat el tercer quart i als primers minuts ha aconseguit posar el +8 (58-50, min. 23). El ritme no ha decaigut i a base de triples, sobretot de Laprovittola (17 punts) els culers han pres distància del conjunt francès (71-58, min. 27).

Ni l'actuació d'un jugador mític com Nando de Colo ha fet desaparèixer la comoditat que els blaugranes han pres a la segona meitat. Amb la defensa un punt més dura, el Barça ha aconseguit obrir escletxa abans d'arribar al darrer assalt (78-71).

Un triomf a ritme de triple

La distància en el marcador, ni molt menys ha estat suficient per sentenciar el duel i disputar l'últim quart còmodament. L'Asvel ha posat un punt més d'empenta i ha arribat practicament a igualar el marcador (84-83, mín. 33). Però després d'un partit on el Barça ha estat el clar dominador, els blaugranes no podien deixar escapar la victòria. Els culers han vist el cèrcol gran des de la línia de tres i amb 17 triples, 8 d'ells de Nicola Laprovittola, erigit com a millor jugador del partit, han segellat la novena victòria europea (101-92)

El pròxim partit dels de Roger Grimau tornarà a ser al Palau Blaugrana, diumenge a les 17.00 hores contra el Granada.