Athletic Club - Barça: Triomf solvent a Lezama (0-4)

Les blaugranes, de la mà de Graham Hansen, han aconseguit una bona victòria en terres basques abans de l'aturada de seleccions

El Barça ha aconseguit els tres punts en la seva visita al camp de l'Athletic Club (0-4). Els gols de Marta Torrejón, Graham Hansen, Patri Guijarro i Aitana Bonmatí li han donat el triomf a les de Jonatan Giráldez i marxen a l'aturada de seleccions amb la feina feta: 10 victòries en 10 partits de Lliga i un lideratge solvent.

El Barça ho prova...

Amb un munt de baixes i diversos canvis a l'onze titular, les culers han sortit a Lezama amb la voluntat de dominar. Després d'uns primers minuts de tempteig d'ambdós equips, el Barça s'ha apoderat definitivament del control del partit i ha començat a atacar la porteria de l'Athletic. Així, el conjunt basc s'ha anat tancant al seu camp i les de Jonatan Giráldez han tingut els seus primers intents des de la banda, amb centrades que no han trobat rematadora. Mariona ha estat a punt de marcar en una jugada embolicada dins l'àrea, però la pilota ha acabat a les mans de Nanclares (min. 18).

A la mitja hora de partit, Pina ha tingut l'ocasió més clara a favor de les blaugranes. Hansen ha començat a ballar amb les seves rivals dins l'àrea i la seva centrada no l'ha pogut rematar del tot bé la migcampista de Montcada, amb una defensa basca al seu costat. Torrejón ha intentat sorprendre Nanclares amb un xut potent des de la frontal, però la portera local ho ha continuat rebutjant tot.

...i arriba el premi a la insistència

Finalment, ha arribat el premi a la insistència, amb Marta Torrejón com a protagonista una vegada més i amb ànima de davantera. Una centrada perillosa de Graham Hansen l'ha aprofitat la defensa de Mataró, actuant de 9 i rematant a plaer per obrir la llauna i marcar el primer gol de les blaugranes. De fet, uns minuts després, en una acció pràcticament idèntica, Torrejón ha tingut el segon, però no ha connectat bé amb la pilota.

Sentencien el partit

A la represa, les de Jonatan Giráldez han sortit amb molta convicció i amb la voluntat de tancar el partit amb arribades molt perilloses, especialment des de la banda d'Ona Batlle, omnipresent en les jugades d'atac del Barça. I aquesta convicció ha donat els seus fruits. Graham Hansen ha rebut la pilota a tres quarts, ha conduït, s'ha anat buscant el seu espai i, quan l'ha trobat, ha engaltat un xut potent que ha tret les teranyines de l'escaire de Nanclares. Un autèntic golàs de l'estrella nòrdica per assegurar el marcador i el partit.

Les blaugranes, amb el resultat a favor, han continuat aproximant-se a l'àrea rival. A més, l'Athletic també ha tingut algunes opcions de perill, especialment al contracop, malgrat que no han posat en dificultats a Sandra Paños. A les acaballes del partit, Hansen ha tornat a demostrar la seva qualitat endinsant-se a l'àrea per regalar-li el gol a Patri Guijarro, que només l'ha hagut d'empènyer per marcar el tercer. Aitana Bonmatí, que ha entrat a la segona part, també s'ha volgut sumar a la festa de la noruega i, després d'una paret magistral entre les dues jugadores, la Pilota d'Or ha fet sumar el quart a l'electrònic. A més, els últims minuts del duel també han servit per veure el debut de Giulia Dragoni amb el primer equip del Barça, amb només 17 anys.

FITXA DEL PARTIT

Athletic Club, 0
Barça, 4

Athletic Club: Nanclares; Elexpuru, Landaluze, Maddi, Nerea Nevado (Peke, min. 92); S. Ortega (Amezaga, min. 83), Itxaso, Mariana, Pinedo (Gara, min. 83); Azkona (Sanadri, min. 83), P. Zugasti (Arana, min.66)

Barça: Sandra Paños; Torrejón, Martina, Engen, O. Batlle (L. Corrales, min. 84); Pina (Walsh, min. 77), Patri, Vicky (Aitana, min. 66); Graham Hansen, Mariona (Dragoni, min. 84), Brugts (Salma, min. 66)

Gols: Torrejón (0-1, min. 36), Graham Hansen (0-2, min. 53), Patri (0-3, min. 87), Aitana (0-4, min. 91)

Àrbitra: Paola Cebollada. Groga per a Zugasti (Athletic)