Barça - Bàsquet Girona: Exhibició blaugrana al Palau (115-78)
Ofert per

Els culers han estat molt superior al Girona que ha perdut per més de 30 punts amb dues grans actuacions de Brizuela i Hernangómez

El Barça ha aconseguit una solvent victòria al Palau per 37 punts de diferència davant del Bàsquet Girona  (115-78). El conjunt gironí ha estat totalment arrassat pel combinat de Grimau que ha tingut en Brizuela i Hernangómez els seus grans referents en atac.

Amb el partit d'avui, Satoransky i Abrines estan també de celebració. El base ha aconseguit situar-se com a novè màxim assistent de la història del club. Mentre que l'aler de Palma ha entrat al podi de triples obtinguts a l'ACB pel Barça amb 408.

Control inicial dels de Grimau

El Barça ha completat els 10 primers minuts amb un joc complet i un domini total. Willy Hernangómez ha capitanejat inicialment l'equip en atac, anotant fins a set punts en el primer quart. A més, ha estat generador de dobles ocasions ofensives, capturant tres dels cinc rebots ofensius que els barcelonins han aconseguit en el primer període.

El Girona s'ha mostrat molt desencertat amb el tir, en gran part gràcies a la pressió defensiva constant del combinat blaugrana i, també, per l'ambient del Palau que ha estat un actiu més a favor del Barça. El Barça ha arribat a situar-se 13 punts per damunt aprofitant, entre d'altres, l'efectivitat d'Oriol Paulí que ha fet valer la seva presència amb cinc punts seguits. Així doncs, els jugadors dirigits per Roger Grimau han pogut finalitzar els primers 10 minuts amb un +12 favorable (26-14).

Grans 10 minuts de Brizuela

El segon quart ha començat com ha acabat el primer: amb una cistella del '8' blaugrana. L'escorta basc s'ha mostrat endollat anotant nou punts, dos d'ells després d'una gran safata que s'ha elevat per damunt tota la defensa gironina. El Barça ha amortitzat també el domini físic de James Nnaji que una esmaixada a dues mans seva ha fet aixecar els aficionats del Palau.

Pel que fa a l'equip entrenat per Salva Camps, ha millorat el percentatge de tir de 2 -ha passat d'un 20% al primer a un 53% al segon-, però no ha pogut combatre els constants atacs dels barcelonins que pràcticament no ha fallat. 10 de 15 entre tirs de 2 i de 3. Uns genis de l'anotació que han deixat el marcador 51-37.

Passeig barceloní, desfeta gironina

El Barça ha tornat del descans amb un cinc inicial quasi idèntic al del primer quart, amb la novetat d'Abrines en lloc de Kalinic. L'aler català ha obert la llauna durant la segona meitat amb un triple i ha continuat el seu ritme anotador fins a arribar als 12 punts en sol 10 minuts. Gràcies als quatre tirs de 3 encistellats el dia d'avui, el capità de la secció ha assolit la tercera posició en el rànquing de triples a l'ACB del Barça (408 en total).

Els gironins no han trobat la solució per a defensar-se del combinat blaugrana que han arribat a encadenar una ratxa de 14 punts. Oscar Da Silva ha estat l'artífex d'anul·lar el Bàsquet Girona. Vuit punts, tres taps i una recuperació han estat l'empremta que el nostre número '1' ha deixat a la pista. Les grans referències gironines en atac: Ike Iroegbu -segon a la lliga en anotació (16,4 punts per partit)- i Mindaugas Susinkas -líder ACB en percentatge de 3- han estat ofegats per un Barça que no els ha deixat actuar plàcidament en cap moment. D'aquesta forma, l'enfrontament entre els dos clubs catalans s'ha situat al final dels 30 minuts 84-55.

Sense pietat a l'últim quart

Altres equips amb una distància tan gran al marcador podrien afluixar l'accelerador a l'últim quart. Aquest no ha estat el cas del Barça. Jabari Parker ha estat l'almirall del combinat de Grimau i ha penetrat la defensa del Girona constantment. Ha fet seu l'atac de l'equip blaugrana i ha arrancat més d'un aplaudiment entre els aficionats culers. Al minut 5:33 d'aquest període, el Barça ha sobrepassat la barrera dels 100 punts, col·locant-se 32 punts per damunt del seu rival.

Jakucionis ha tingut els seus minuts de glòria en substituir un dels herois del partit: Darío Brizuela. Willy Hernangómez també ha rebut la seva ovació en abandonar la pista, després d'haver anotat 20 punts, els mateixos que Brizuela. Partit plàcid per als de Grimau que han abandonat el Palau amb victòria per 115 a 78.