Barça - Madrid: Exhibició Clàssica a la muntanya màgica (5-0)

El Barça femení torna a demostrar la seva superioritat contra el màxim rival amb una maneta espectacular en un Estadi Olímpic bolcat amb les seves

Per si en quedava algun dubte, el Barça femení segueix superant una vegada i una altra el Reial Madrid. Avui, en el primer Clàssic de la història al Lluís Companys, les culers han signat una primera part aclaparadora on han deixat el partit sentenciat amb els gols d'Aitana, Hansen i Mariona, que han vist com a les acaballes del partit s'afegien Clàudia Pina i Vicky López per treure la maneta a passejar.

Montjuïc, entregat

Els Clàssics són partits de tradicions, i la tradició del Barça femení és guanyar els Clàssics. Així havia passat en les nou ocasions anteriors, i en la desena, també. L'única novetat ha estat l'escenari, un Estadi Olímpic que ha presentat una gran entrada, amb 38.707 culers entregats i amb un ambient festiu que encara ho ha estat més quan ha començat el partit.

_AG_7458

La millor del món no falla els dies grans

Tot i uns primers minuts bastant igualats, quan el Barça posa la directa encara no s'ha inventat un equip al futbol espanyol que les pugui aturar, porti l'escut que porti. I tampoc s'ha inventat una lateral capaç de desxifrar a Caroline Graham Hansen. Per la seva banda, i després d'una internada de Lucy Bronze, ha nascut el primer gol del partit. Aitana ha seguit la jugada fins que li ha caigut a la frontal i després d'acomodar-se-la a la cama esquerra l'ha creuat al pal llarg amb un xut de tots els quirats que té una Pilota d'Or com ella (1-0, min. 18).

Montjuïc ha embogit i l'eufòria només havia fet que començar. El camp s'ha inclinat del tot cap a la porteria merengue i les ocasions clares se succeïen constantment. La mateixa Aitana s'ha trobat amb la fusta poc després, i Salma Paralluelo, que guanyava com volia l'esquena de la defensa, no podia superar Misa.

Hansen, imparable

Hansen, mentrestant, seguia amb les seves classes particulars de ball amb Olga Carmona. Primer, Patri no era capaç de culminar una jugada nascuda dels peus de la nòrdica, que després ha vist com la creueta li negava un gol antològic després de fer el que ha volgut amb Carmona i enviar un xut amb efecte amb l'esquerra.

Partit sentenciat al descans

Després, l'ha tornat a tenir, i clara, sense oposició recollint una aturada de Misa, i quan semblava que podia marxar al descans sense gol, ha trobat el premi merescut. Després d'un cacau de Salma al travesser, ha recollit el rebot, ha driblat controlant amb el pit i ha afusellat, per fi, la xarxa merengue (2-0, min. 43). Però encara faltava una altra obra d'art abans de la mitja part. Mariona ha caçat una pilota morta després d'un còrner i ha posat el llacet al primer temps com ella sap. Paràbola dirigida directa a l'escaire (3-0, min. 45). Golàs.

El segon temps ha arrencat igual, amb una ocasió claríssima de Salma que Misa ha desviat a córner, en la quarta ocasió clara de l'aragonesa, a qui només li ha faltat el gol. Però el Madrid, amb tres canvis al descans, s'ha protegit molt més i ha intentat apagar una mica l'incendi que tenia en defensa, on cada arribada era una ocasió clara de les culers.

_SGB7464

Pina i Vicky firmen la maneta

Això, i que el Barça ja havia fet els deures i amb excel·lent, ha fet que el ritme baixés una mica, i tot i que Cata Coll ha viscut el Clàssic com una espectadora més, els minuts passaven i el marcador no es movia més. Els culers, a la grada, feien la seva pròpia festa, amb onada inclosa, mentre no deixaven d'animar amb l'equip buscant el quart per regalar-li als seus un final de festa encara millor. I tot i que s'ha fet esperar, la festa no havia acabat.

Aitana li ha regalat el quart a Clàudia Pina al temps afegit (4-0, min. 90), i quan no semblava que hi havia temps per a més, la joveníssima Vicky López ha tingut el seu moment de glòria amb el cinquè i definitiu gol (5-0, min. 93) que certificava una maneta culer per al record.

Fitxa del partit

Barça: 5
Madrid: 0

Barça: Cata Coll, Bronze, Engen, Mapi León, Ona Batlle (Corrales 86'); Walsh, Patri (Torrejón 70'), Aitana; Graham Hansen (Vicky 86'), Paralluelo (Brugts 70') i Mariona (Pina 77').

Madrid: Misa; Oihane, Ivana, Kathellen, Carmona; Abelleira (Zornoza 46'), Raso (Feller 46'), Toletti; Athenea (Svava 67'), Bruun (Oroz 46') i Caicedo.

Gols: 1-0, Aitana (min. 18); 2-0, Graham Hansen (min. 43); 3-0, Mariona (min. 45); 4-0, Pina (min. 90); 5-0, Vicky (min. 93)

Àrbitra: Eugenia Gil Soriano. Ha amonestat Marta Torrejón (78')