Barça – Tenerife: Continua l’invicte al Palau (94-83)
Ofert per

El club blaugrana ha superat per 11 punts el Tenerife en una nit històrica per a Laprovittola, que ha assolit les 1.000 assistències a la Lliga

Vuit de vuit al Palau. El Barça ha vençut 91-83 el Lenovo Tenerife, que ha venut molt cara la seva pell fins als últims cinc minuts del partit, on els jugadors dirigits per Roger Grimau han estat més incisius i han pogut batre uns combatius jugadors canaris. Jabari Parker amb 19 de valoració, ha tornat a ser clau en la victòria culer. Jokubaitis també ha estat un referent per als blaugranes amb una exhibició a l’últim quart, quan els blaugranes més incòmodes s’han sentit.

Deu minuts de tu a tu

El primer quart del partit ha estat una anada i tornada constant en atac. 40 punts ho acrediten. Oscar Da Silva (7) ha obert la llauna amb una cistella de dos amb assistència de Kalinic. El pivot del Brasil s’ha encarregat de culminar la transició ofensiva després d’haver aconseguit també el primer rebot del matx. Els canaris han reaccionat ràpidament amb dos tirs lliures de Cook i amb dos punts més de Ristic. I aquesta ha estat la tònica d’aquests primers deu minuts. Envestida blaugrana i recuperació dels de Tenerife, i viceversa.

Les entrades de Parker i Nnaji han activat el Barça, que venia d’un -8 contra el Lenovo. L’ala-pivot estatunidenc ha estat un revulsiu total en atac, fent aixecar més d’un cop el Palau. Nnaji també ha rebut els aplaudiments de l'afició quan minuts després d’entrar a la pista, ha blocat una pilota dels canaris. Amb la constant igualtat al marcador, s’ha arribat a un 19-19 a falta de dos segons per acabar el període. Parker (13) ha aprofitat una falta defensiva de Doornekamp i ha executat els dos tirs lliures per finalitzar el quart amb un avantatge de +2 per als blaugranes.

El Barça no perdona

Un triple del canadenc-neerlandès Aaron Doornekamp ha tornat a avançar el Tenerife. Ha estat, però, l’únic cop que el club de les Illes Canàries ho aconseguiria. Els jugadors dirigits per Roger Grimau han completat deu minuts de gran encert en atac. Amb un encert del 50% en tirs de camp (7/14), el Barça no ha donat treva al Lenovo que no trobava la solució en defensa per a evitar l’anotació culer. Darío Brizuela (8), Willy Hernangómez i Jabari Parker han estat clau en aquest tram, i cadascú l'ha finalitzat amb cinc punts. L’ala-pivot espanyol ha sumat també tres rebots durant el segon quart.

_SGB2748

Per contra, els jugadors canaris dirigits per Txus Vidorreta s’han mostrat més desencertats respecte del primer quart; sobretot a la línia de tres, on només n’han encertat tres de 13. Això ho ha aprofitat el Barça per arribar a assolir un +8 al total. Amb aquest constant desencert i un Barça endollat en atac, s’ha arribat al 40-35 que cloïa el resultat al final del segon quart.

Igualtat màxima

Els jugadors de Roger Grimau han començat la segona meitat de partit igual que han finalitzat la primera, endollats en anotació. Vesely (8) ha estat el referent en atac en aquests 10 minuts, i ha aconseguit el total dels seus punts en aquest quart. Una esmaixada seva a dues mans ha embogit el Palau, però l’equip arbitral ha refredat la situació quan ha assenyalat una tècnica al pivot blaugrana. Els xiulets han estat ensordidors davant una dubtosa decisió arbitral.

L’entrada del jugador amb passat blaugrana, Marcelinho Huertas, ha revifat el Lenovo, que si bé ha mantingut el desencert de tres (3/13) ha entrat en una bona dinàmica ofensiva, retallant distàncies a un Barça que havia superat la barrera dels 10 punts de diferència. Tot i això, el Barça no ha afluixat en atac i s’ha mantingut per davant al marcador cedint, però, el quart per un punt (22-23).

Superheroi Jokubaitis

El Lenovo ha volgut mantenir la pressió sobre els jugadors del Barça i han arribat a situar-se dos punts per sota. Els negre i grocs han incomodat un Barça que ha trobat en Jokubaitis (13) l’heroi que el club necessitava. Vuit punts del base lituà han activat la resistència dels culers que, a poc a poc, han tornat a trobar el camí per eixamplar distàncies contra un Tenerife molt lluitador. Una de les cistelles del Barça ha tingut la marca de Laprovittola, que ha assolit el rècord de 1.000 assistències a la Lliga Endesa.

Huertas ha mantingut el rol de líder del Lenovo amb també vuit punts, però el Barça ha seguit al ritme de Rokas Jokubaitis i ha acabat tombant els seus rivals per 94-83.