El FC Barcelona presenta Barça Games, la primera plataforma mundial de videojocs creada per un club esportiu

El FC Barcelona presenta Barça Games, la primera plataforma mundial de videojocs creada per un club esportiu

El projecte, creat en col·laboració amb Mas Ros Media i FiReSPORTS, està previst que surti a la llum el pròxim abril del 2024 i forma part de l'aposta de l’entitat per la creació de continguts digitals d'entreteniment

Barça Games, la primera plataforma mundial de videojocs creada per un club esportiu, s’ha presentat avui amb l’objectiu que té el Club de llançar iniciatives per crear a llarg termini un espai digital on els culers puguin relacionar-se d'una manera mai abans imaginada. La plataforma neix a partir de la col·laboració entre el FC Barcelona, juntament amb Mas Ros Media i FiReSPORTS, i els usuaris i usuàries tindran accés a una sèrie d’activitats que fomentaran la interacció amb altres aficionats i aficionades. El llançament d’aquesta nova plataforma forma part de l'aposta de l’entitat per la creació de continguts digitals d'entreteniment, juntament amb el propòsit d’apropar-se a noves audiències i arribar a les noves generacions.

L'acte en què s'ha presentat el pròxim llançament de Barça Games, que està previst que surti a la llum el pròxim abril del 2024, s'ha celebrat al Barça Immersive Tour, a la sala immersiva més gran d’Europa en un museu esportiu, i ha comptat amb la participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta. També han assistit a la presentació Marcos Santana, fundador de Mas Ros Media, i Rodrigo Figueroa Reyes, fundador i CEO de FiReSPORTS.

Joan Laporta: “Barça Games respon a l’aposta del Club per continuar sent líders davant noves oportunitats i impulsar la construcció de l’Espai Barça Digital”

“La creació de la plataforma Barça Games respon a la clara aposta del Club de continuar sent líders davant les noves oportunitats i impulsar la construcció de l’Espai Barça Digital, agrupant en una mateixa comunitat digital tots els culers que tenim arreu del món i reforçant també el seu sentiment de pertinença al FC Barcelona”, ha afirmat Joan Laporta. Un discurs que s’ha centrat sobretot en el lideratge de l’entitat en l'àmbit digital, i en què, el 2022, i per segon any consecutiu, va generar més engagement amb els seus fans (més de 1.400 milions d'interaccions) a nivell mundial i es va consolidar com l'entitat esportiva més seguida a les xarxes socials, amb més de 400 milions de seguidors i seguidores.

_GP24837

 L’esport i els videojocs, tot en una única plataforma

Marcos Santana, fundador de Mas Ros Media, ha destacat en la seva intervenció que “l'aparició del Broadband va fragmentar l'entreteniment del tot, l'esport i els videojocs es van convertir en conjunt en els líders del sector” i ha afegit que Barça Games “és la representació de tots dos en una sola plataforma i sota la marca Barça, una de les més importants i rellevants de l'esport al món sencer”.

Per la seva banda, Rodrigo Figueroa Reyes, fundador i CEO de FiReSPORTS, ha avançat també: “Barça Games es transformarà en el somni de les marques més importants del món, perquè els permetrà connectar amb una de les audiències més complexes i difícils d'assolir, a través de formats creatius, sofisticats i únics, de la mà del mític FC Barcelona".

Una Masia Virtual per a ‘gamers’ culers

La plataforma està en ple desenvolupament, però en els pròxims mesos hi haurà diferents anuncis i activacions que posaran de manifest l'abast que tindrà aquest projecte que uneix l'esport tradicional amb el gaming i els esports. A mesura que s’acosti la data prevista, s’aniran coneixent nous detalls però a la presentació sí que s’han anticipat algunes de les diferents activitats amb què els usuaris i usuàries podran gaudir de la plataforma. Escoltar música a través de Spotify, jugar als seus videojocs favorits, participar en tornejos, socialitzar amb altres aficionats i aficionades, accedir a la botiga exclusiva per comprar samarretes de Barça Games, així com tiquets per a concerts o tornejos d'esports. 

Barça Games oferirà continguts sota demanda, fomentant una comunitat digital molt interactiva al voltant del FC Barcelona i accessible per a l’afició d’arreu del món. A més, i gràcies a aquestes diferents funcionalitats, els usuaris i usuàries aniran acumulant punts que els permetran formar part de la Masia Virtual, un lloc mític i únic al món, que ha format alguns dels jugadors i jugadores més importants de la història del FC Barcelona, i que ara llançarà la seva versió més digital. En aquest sentit, la Masia Virtual tindrà l'objectiu de formar gamers, tant els més professionals com els ocasionals, i impulsar propostes educatives amb eixos com ara el streaming, la producció, la gestió de les xarxes socials i el broadcast.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut