Breogán - Barça: Victòria solvent a Lugo (63-79)
Ofert per

Els blaugranes han trencat el partit a l’últim quart amb un parcial de 0-15 i s’han assegurat el triomf a la pista del Breogán

El Barça ha aconseguit una victòria solvent a la pista del Breogán (63-79). Els de Roger Grimau han tingut el partit controlat durant gairebé tots els períodes i un parcial de 0-15 a l’últim quart ha trencat l’enfrontament contra el conjunt gallec, amb un Vesely especialment encertat.

Inici de més a menys...

El Barça ha començat el partit amb bones opcions de tir i molta intensitat, forçant el Breogán a perdre la pilota amb facilitat i a realitzar alguns llançaments complicats (7-15, min. 5). Oriol Paulí, com en el partit contra el Panathinaikos, ha tornat a exercir les posicions de base degut a les baixes de Laprovittola i Jokubaitis. Els de Roger Grimau han perdut l’eficàcia ofensiva amb els canvis i el conjunt gallec ha igualat el partit. Ambdós equips han anat intercanviant cistelles fins al final del primer quart, amb el Barça tenint un mínim avantatge (19-21).

...i bons minuts per agafar distàncies

En el segon període, Nnaji ha aparegut a la pista amb un tap esplèndid a Diouf, mentre que els blaugranes han tornat a fer una estirada en el marcador amb un molt bon parcial d’inici, gràcies sobretot a l’encert des de la línia de tres i una bona defensa (21-31, min. 14). Com en el primer quart, després de l’embranzida culer, s’ha viscut un context més igualat entre els dos equips i de més desencert en ambdós costats, però el Barça ha pogut mantenir l’avantatge que s’ha guanyat en els primers minuts del segon període i ha marxat als vestidors amb un +8 (31-39).

Partit administrat

Jabari Parker ha sortit en el cinc inicial al tercer quart i el nord-americà, amb cinc punts consecutius, s’ha convertit en un maldecap per la defensa local. D’altra banda, un triple en transició de Kalinic ha col·locat el +9 en el marcador (40-49, min. 25). Tot i petits intents del conjunt de Lugo d’acostar-se en el marcador, el Barça ha administrat molt bé el partit i uns bons minuts finals de Paulí han permès un avantatge decent en l’electrònic al final del tercer quart (51-58).

Un parcial de 0-15 dinamita el duel

Després d’un mal inici del darrer quart, Roger Grimau ha hagut d’aturar el partit en els dos primers minuts, ja que el Breogán ha sortit amb la intenció de donar la sorpresa i s’ha posat a només dos punts dels blaugranes (58-60 min. 32). El Barça ha aixecat el cap després del temps mort i les cistelles de Brizuela i Vesely, expert en el llançament de mitjana distància, i el característic triple d’Abrines al contracop, així com un de Satoransky, han tornat a augmentar la distància culer (58-71, min. 36). Els barcelonins, així, han evitat qualsevol situació d’insurrecció per part del conjunt local, i han continuat incrementant la diferència amb un parcial de 0-15 que ha dinamitat el duel definitivament, on els gallecs s’han ofuscat en atac i han estat diversos minuts sense anotar cap punt.

Així, el Barça s’ha refet a la Lliga Endesa després de la derrota al camp del València amb una victòria solvent. Els culers tornaran al Palau Blaugrana el pròxim diumenge contra el Lenovo Tenerife per disputar la novena jornada de la competició domèstica.