Barça – Sevilla: Jornada d’or (8-0)

Una estel·lar Salma Paralluelo ha estat l’artífex de quatre gols en el recital blaugrana contra el club andalús

Aquesta jornada n'ha estat una de celebració per a les jugadores del Barça i l’afició culer. Si abans del partit Aitana Bonmatí ha ofert al públic la seva Pilota d'Or obtinguda aquest dilluns, Salma Paralluelo s'ha endut a casa la del partit després d'aconseguir un hat-trick a la primera part.

La jove atacant blaugrana ha tombat la porta sevillana al so dels Rolling Stones, mentre les jugadores lluien la samarreta amb el logo de la banda. La davantera ha tingut fins a quatre ocasions en els primers 45 minuts i amb el gols s’ha situat al cap del rànquing del pitxitxi de la Liga F amb cinc gols. Caroline Graham amb també hat-trick, en aquest cas d'assistències, lidera la llista de màximes assistents amb quatre després del partit d'avui.

El xou de Salma Paralluelo

Durant els primers 45 minuts del partit, els aficionats que s’han dirigit al Johan Cruyff han corejat constantment el nom d’una jugadora del Barça. I és que des dels moments inicials del partit, Salma Paralluelo ha esdevingut en la gran estrella del partit. Fent honor al seu dorsal, al minut set ha convertit el primer gol del partit amb una perfecta rematada de cap que ha deixat clavada la portera rival.

El segon gol ha arribat també amb una centrada provinent de la banda dreta. En aquest cas ha estat Bronze qui li ha cedit la pilota a l’extrem esquerre del Barça. Paralluelo no ha perdonat i ha posat el 2-0 al marcador al minut 17. Hansen, minuts després, ha intentat marcar el 3-0 amb una gran jugada individual, però Yolanda Aguirre ha desviat el xut.

I com si es tractés d’un ritual, Salma Paralluelo ha completat el seu primer hat-trick amb el Barça al minut 37. Per segon cop al partit, les dues extrems del club han connectat i fet embogir la graderia culer. I mentre alguns aficionats del club encara celebraven el tercer gol, la velocitat de Salma ha col·locat el 4-0 al marcador després d’una mala sortida de Yolanda que ha deixat la porteria buida. Paralluelo, a plaer, ha realitzat un control llarg que ha anat entrant lentament a la porteria, corejat en tot moment pels crits dels Almogàvers i de la resta de fans del Barça. De retruc, Caroline Graham ha completat el seu hat-trick d’assistències amb aquest gol.

45 minuts al ritme de Mariona Caldentey

Si la primera part de l’enfrontament entre Barça i Sevilla ha tingut com a figura destacada a Salma Paralluelo, la segona ha estat marcada per Mariona. La migcentre ha completat al minut 49 la maneta de gols amb una gran rematada que ha fet aixecar els aficionats del club. Cinc minuts després, ha sumat el seu segon gol amb un potent xut que Yolanda Aguirre ha refusat lleument, observant impassible com la pilota anava entrant a la porteria.

Alexia Putellas no ha donat treva a les rivals i ha filtrat diverses pilotes enverinades a l’àrea per a les seves companyes. Una d’elles l’ha aprofitat Hansen al minut 54 que no ha volgut marxar del partit sense el seu gol. Jonathan Giráldez ha aprofitat la celebració de les jugadores del Barça per a substituir l’heroïna del partit, Salma Paralluelo, que ha sortit ovacionada per tots els assistents.

Rècord de Marta Torrejón

El partit contra el Sevilla també ha estat un dia assenyalat per a la veterana jugadora del Barça, Marta Torrejón. La lateral espanyola ha entrat al minut 54 per Lucy Bronze acomplint una fita històrica: amb el partit d’avui, ja en suma 400 amb l’elàstica blaugrana i és la tercera que més n’ha jugat amb el Barça femení. I per a celebrar aquesta gesta, a les acaballes del partit ha rematat plàcidament a porteria un centre de Brugts, completant el 8-0 final.

Barça, 8
Sevilla, 0

Barça: Sandra Paños, Lucy Bronze (Marta Torrejón 58’), Ingrid Engen, Mapi León, Ona Batlle (Lucia Corrales 45’), Aitana Bonmatí (Asisat Oshoala 74’), Keira Walsh, Mariona Caldentey, Caroline Graham Hansen (Esmee Brugts 74’), Alexia Putellas, Salma Paralluelo (Clàudia Pina 58’).

Sevilla: Yolanda Aguirre, Lucía Rodríguez (María Pérez 45’), Diana Gomes, Teresa Mérida, Rosa Otermin (Toni Payne 42’), Pamela González (Gema Gili 45’), Eva Llamas Hernández, Klara Cahynova, Debora García, Cristina Martín-Prieto (Ana Franco 80’), Inma García (Arola Aparicio 68’).

Gols: 1-0, Salma Paralluelo (min. 7); 2-0, Salma Paralluelo (min. 17); 3-0, Salma Paralluelo (min. 37); 4-0, Salma Paralluelo (min. 40); 5-0, Mariona Caldentey (min. 49); 6-0, Mariona Caldentey (min. 54); 7-0, Caroline Graham Hansen (min. 58); 8-0, Marta Torrejón (min. +90).

Àrbitres: Arantza Gallastegui, Iragartze Fernández, Nahia Alonso i Maria Monesma.