Aitana Bonmatí guanya la Pilota d'Or 2023

Aitana Bonmatí guanya la Pilota d'Or 2023

La 14 blaugrana culmina un any extraordinari tocant l'Olimp que l'eleva a l'altar de la millor futbolista del planeta

La millor futbolista del món segueix sent blaugrana! Aitana Bonmatí és la flamant Pilota d'Or 2023 i aixeca així el reconeixement definitiu que la situa en el lloc més alt del futbol mundial. La migcampista blaugrana ha estat guardonada en la gala celebrada al Teatre del Châtelet de París, en una cerimònia que també ha premiat l'equip femení del Barça de futbol com l'equip de l'any.

Un any per emmarcar

Així, la de Sant Pere de Ribes ha escrit l'epíleg perfecte per a un any històric, el de la seva explosió definitiva. Si només ens fixem en els números individuals, els 18 gols i 21 assistències que ha protagonitzat ja parlen per si sols, i més encara per una migcampista, però és que ha arrasat, tant en distincions individuals com en les col·lectives.

Glòria amb el club i amb la selecció

Amb el Barça, va tornar a guanyar la Lliga i va aixecar la segona Champions de l'equip, en una competició on va ser escollida com la millor jugadora. Però si la seva temporada de clubs ja era fantàstica, encara li faltava afegir el Mundial que va guanyar amb la selecció espanyola on, per descomptat, també va ser reconeguda com la millor jugadora de la competició.

IMG_1897

Agafa el relleu d'Alexia

Així, amb tota aquesta sèrie d'arguments, i les exhibicions que dona cada cop que s'enfunda la samarreta blaugrana, s'han complert els pronòstics que la situaven com la màxima favorita a agafar el relleu d'Alexia Putellas, guanyadora en les dues passades edicions. Un fet que demostra que, una vegada més i per tercera temporada consecutiva, la millor futbolista del món és del Barça.

El president Laporta, amb Aitana Bonmatí.
El president Laporta, amb Aitana Bonmatí.

Aitana, que ha rebut la Pilota d'Or de les mans d'un altre top mundial com el tenista Novak Djokovic, ha volgut agrair a tots els clubs per on ha passat, amb menció especial per al "Barça, el club de la meva vida" de qui ha dit que "som un referent mundial", i a tot el seu entorn. I un missatge reivindicatiu final cap a les dones, a qui ha animat a "seguir lluitant per un món igualitari."

Quatre blaugranes entre les 10 millors

Aitana Bonmatí és, sens dubte, la cara visible del Barça en el dia d'avui, però la dominació de l'equip blaugrana és tal que en el podi hi ha hagut una altra culer com Salma Paralluelo, que ha acabat tercera, per davant de Fridolina Rolfö (4a), i amb una altra jugadors en el top10 com Patri Guijarro, que ha estat vuitena. En definitiva, un equip d'època, que ja ha demostrat tenir una fam inabastable i que volen seguir més que presents en premis com el que avui ha fet brillar la figura d'Aitana Bonmatí, al costat d'un altre referent barcelonista com Leo Messi, que ha aixecat la seva vuitena Pilota d'Or i ha engrandit encara més la seva llegenda gegantesca.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut