El 2023 d’Aitana, un any immillorable

El 2023 d’Aitana, un any immillorable

La nova Pilota d'Or ha aixecat quatre títols aquest any i ha signat 18 gols i 21 assistències

Aitana Bonmatí ja és oficialment la millor jugadora del món. La jugadora nascuda a Sant Pere de Ribes tanca un 2023 excepcional, tant a nivell col·lectiu com individual. La número ‘14’ del Barça ha afegit a la seva vitrina el que és, probablement, el premi individual més important dins del futbol: la Pilota d’Or. Un guardó que els dos anteriors anys es va quedar una altra culer, la seva companya d’equip Alexia Putellas.

Des de la creació d’aquest guardó -France Football entrega la Pilota d’Or a jugadores des del 2018- Aitana Bonmatí és l’única jugadora que ha aconseguit aixecar en un mateix any Champions i Mundial, amb els respectius MVPs de les competicions, Millor Jugadora de l’Any de la UEFA i també la Pilota d’Or. Un any rodó i immillorable per a la migcampista blaugrana.

18 gols i 21 assistències al 2023

Aitana Bonmatí ha tingut un creixement exponencial dins del FC Barcelona. Amb la greu lesió d’Alexia Putellas, Aitana va haver d’assumir més galons al migcamp i atac blaugranes. I lluny de poder-li la pressió, ha explotat en tots els sentits. Ha signat 18 gols i 21 assistències durant aquest 2023 i ha guiat a les seves companyes, tant al Barça com a la selecció, a grans èxits.

L’any no podia començar millor per Aitana, quan va guanyar la Supercopa d’Espanya a Mèrida davant la Reial Societat. En aquell partit, un 3-0 per al Barça, la de Sant Pere de Ribes es va endur el primer MVP de la temporada, després d’haver marcat els dos primers gols del partit -també va ser-ne la màxima golejadora-.

A la Lliga, durant els 22 partits disputats aquest any -es comptabilitza tant la temporada anterior com aquesta- Aitana ha sumat 13 gols i 19 assistències. Aquest curs ja duu un gol i tres assistències, l’última a la golejada contra el Granada per 6-1 a l’Estadi Johan Cruyff. A la competició domèstica ha tingut grans actuacions, com va ser el cas contra l’Osasuna el 10 de gener, on va marcar dos gols i va repartir dues assistències. O l’altra exhibició contra l’Atlètic de Madrid el 15 d’abril, on va convertir dues dianes i va regalar una assistència, a la victòria per 4-0 que certificava pràcticament el títol.

MVP a la Champions...

A la passada Champions és cert que no va veure porta en cap moment durant aquest any, però sí que va ser l’encarregada de donar tres assistències. La més recordada va ser a Patri Guijarro que certificava l’empat 2-2 contra el Wolfsburg a la mítica remuntada de les blaugranes, que van acabar amb un 3-2 que assegurava la segona Champions del femení blaugrana. El seu domini del joc va ser suficient per aconseguir l’MVP del torneig, després d’haver-ho estat en cinc partits més durant la competició.

Entre Lliga i Champions la mitjapunta blaugrana ha participat en 25 victòries, un empat (a la tornada de semifinals contra el Chelsea) i una única derrota, que va ser contra el Madrid CFF a l’última jornada de Lliga amb el Barça ja campió.

...i MVP al Mundial

Per posar la cirereta al seu gran any a nivell col·lectiu, Alexia va tornar a la selecció espanyola per la porta gran. La seva participació en el Mundial va ser capital perquè ‘la Roja’ guanyés el Mundial per primer cop a la seva història. Allà Aitana va sumar tres gols i dues assistències. Sent també la referència al mig del camp de les espanyoles va aconseguir l’MVP contra Costa Rica a la fase de grups i contra Suïssa als vuitens, on va exhibir-se amb dos gols i va assistir a Alba Redondo i a Jennifer Hermoso.

A la gran final va passar per sobre de les jugadores angleses i va certificar l’honor a ser la millor jugadora del mundial. No va marcar ni assistir, però va ser la comandant d’una final que podria haver tingut un resultat encara més favorable al combinat espanyol.

Ara, amb la Lliga de Nacions en disputa, ha continuat augmentant les seves xifres golejadores amb dos gols més, novament contra Suïssa. Des de la derrota contra el Japó al primer partit del Mundial, l’Espanya liderada per Aitana al mig del camp duu set victòries consecutives. Victòria rere victòria, Aitana i el seu futbol han signat un 2023 brillant.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut