El projecte de l'Spotify Camp Nou avança segons els terminis previstos

El projecte de l'Spotify Camp Nou avança segons els terminis previstos

En la seva exposició, la vicepresidenta Elena Fort ha fet una actualització de l’estat de les obres i s’han mostrat noves imatges del projecte final de l’Spotify Camp Nou, així com un vídeo del procés constructiu del nou Estadi

Les obres de l’Spotify Camp Nou avancen i s’afronta una nova etapa en què, com a resultat de la seva remodelació i la demolició de la tercera graderia, l’estructura dels arquitectes Francesc Mitjans, José Soteras i Lorenzo García Barbón ha pres el protagonisme amb la singularitat que s’ha mantingut inalterable amb el temps, i que l’ha convertit en una instal·lació admirada durant molts anys. En aquest context, la vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort, ha exposat en el marc de l’Assemblea General Ordinària, l’última actualització de l’estat de la remodelació de l’Estadi. “Ens queda un camí per endavant, però ja hem començat”, ha destacat la vicepresidenta, visiblement emocionada per un projecte cabdal per al Club.

Fort ha fet un repàs per tota la feina que el Club ha fet fins ara des de la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona i B:SM per al trasllat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys fins al novembre del 2024, passant també per l’enderrocament de la tercera graderia aprofitant la finestra d’oportunitat amb l’aturada del campionat de Lliga per a la disputa del Mundial de Futbol, així com les signatures dels contractes de construcció per a l’Spotify Camp Nou i Montjuïc. També ha recordat la inauguració al mes de juny del Barça Immersive Tour, destacant que es tracta d’un “treball molt important de tota la gent del Club, un museu pioner que serà la base del futur Spotify Camp Nou i que ens ajuda a explicar-nos a tota aquella gent que ve”, i ha fet una crida a tots els aficionats i aficionades perquè vinguin a visitar-lo.

Respecte als terminis previstos del calendari de l’Espai Barça, la vicepresidenta ha explicat que a dia d’avui “podem assegurar que tenim tots els permisos per poder començar les obres definitives i poder acabar l’Estadi”. En aquest sentit, ha volgut agrair a l’Ajuntament de Barcelona tota la seva col·laboració per a l’aprovació de la llicència, fruit del treball conjunt que es va realitzar amb els tècnics municipals i l’equip de l’Espai Barça del Club. Així mateix, amb les demolicions ja pràcticament finalitzades es procedirà al desenvolupament del gruix de l’obra, iniciant les fonamentacions, així com l’execució de l’estructura de la nova tercera graderia, incloent-hi les dues anelles d’hospitality.

“Al novembre del 2024 tornarem a l’Spotify Camp Nou amb una capacitat aproximada de 65.000 espectadors entre la primera i la segona graderia, amb el 50% de l’aforament VIP i el museu definitiu obert. El gruix de totes els obres s’executarà en l’any 2024, que serà el gruix real de l’aixecament de l’estructura i la coberta”.

Experiència positiva a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

En el marc del trasllat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, la nova llar temporal del FC Barcelona, Fort ha valorat positivament l’experiència a Montjuïc i s’ha dirigit a tots els socis i sòcies “que omplen l’estadi i per nosaltres es fonamental que estigui ben ple per donar suport a l’equip”. A més, ha posat de manifest també que l’àrea esportiva estan molt contents. Cal recordar que, en el marc de la cessió d’ús de la instal·lació acordada amb l’Ajuntament de Barcelona a través de l’empresa Barcelona de Serveis Municipals (BSM), gestora de l’Estadi Olímpic, el Club ha hagut de realitzar unes obres d’adequació de la instal·lació per adequar-la a les seves necessitats i als requisits de la Lliga i de les competicions internacionals en què participa. 

_GP25300

Alguns dels espais que han experimentat una transformació més gran són les sales d’hospitality, la llotja, les grades de premsa, els vestidors i el terreny de joc. A més, també s’ha renovat el sistema de drenatge, de reg i de tractament de l’aigua, i s’ha instal·lat també un nou dipòsit d’aigües, així com tots els sistemes de competició i la retransmissió televisiva. 

Imprescindible actualitzar el cens

En la seva intervenció, la vicepresidenta ha volgut aprofitar per recordar la importància de l’actualització del cens de socis i sòcies. Aquesta es fa totalment necessària de cara a la modernització que impulsa el Club i a la gestió del funcionament de l’Espai Barça. “És molt important tenir un cens que sigui real perquè l’operació de tornada a l’Spotify Camp Nou al novembre del 2024 sigui més fàcil”.

L’actualització del cens va ser un dels acords que va prendre la Junta Directiva i que va decidir iniciar fa uns mesos  amb l’objectiu principal de regularitzar la massa social del Club i tenir un cens real dels seus membres.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut