Joan Laporta: “La recuperació esportiva, econòmica i institucional del FC Barcelona s’està assolint perquè ens hem mantingut més units que mai davant dels qui ens volen perjudicar”

Joan Laporta: “La recuperació esportiva, econòmica i institucional del FC Barcelona s’està assolint perquè ens hem mantingut més units que mai davant dels qui ens volen perjudicar”

En la meitat del seu mandat, el president s’ha mostrat molt satisfet d’haver recuperat el Club en els àmbits esportiu, econòmic i institucional

Com és preceptiu, l’Assemblea General Ordinària de Socis i Sòcies del FC Barcelona que ha tingut lloc, de forma telemàtica, avui dissabte 21 d’octubre de 2023, ha començat amb l’informe del president. Joan Laporta ha repassat la situació general del Club, fent especial èmfasi en la recuperació econòmica i institucional i en les bones perspectives en l’àmbit esportiu un cop s’ha arribat a l’equador del seu mandat. El president s’ha mostrat especialment satisfet d’haver donat la volta a la dolenta situació que va heretar quan, en la primavera de 2021, va tornar a la presidència.

En aquest sentit, Laporta ha subratllat la importància del pla estratègic com a element clau per estabilitzar l’entitat, així com la confiança rebuda per part dels socis i sòcies. Per altra banda, el president ha destacat que els molts entrebancs que han sorgit els darrers anys “venen de persones i organismes que ens ataquen per ser qui som i per representar el que representem”. 

Retorn a l’excel·lència esportiva

De l’àmbit esportiu, Joan Laporta ha assenyalat que el primer equip masculí del Barça està retornant a l’excel·lència esportiva gràcies a la consolidació de nous i joves talents, procedents en la seva majoria de La Masia, en una plantilla molt més sostenible econòmicament i amb un valor de mercat superior al que va trobar la seva Junta Directiva l’any 2021. El president s’ha mostrat orgullós de la bona feina que s’ha fet per retornar l’alegria al barcelonisme. “Perquè des de tots els despatxos del Club s’ha treballat molt per retornar l’alegria al barcelonisme en la mesura que hem consolidat l’estabilitat del Club, que torna a ser una referència mundial de l’esport”, ha dit el President, que també ha recordat els sis títols de lliga assolits pels sis equips professionals del Club, en un fet sense precedents, o la Women’s Champions League aconseguida per l’equip femení de futbol. 

En aquest sentit, Laporta ha destacat la bona feina de Mateu Alemany al capdavant de l’Àrea de Futbol, en especial per la reducció de la massa salarial del primer equip, que ha passat de ser el 98% del total d’ingressos, la temporada 2021/21, a un 57% el curs present.

I llençant un missatge de futur el President ha dit: “Tenim un equip que pot i vol fer història, que vol marcar una nova era i deixar empenta. I és per això que hem de continuar fent-los costat, com s’ha fet durant aquests anys, en els bons moments i en els moments més difícils, abans a l’Spotify Camp Nou, ara a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i esperem que d’aquí poc més d’un any, de nou a l’Spotify Camp Nou”.

_GP24695

Recuperació econòmica

En l’aspecte econòmic, el president del FC Barcelona ha afirmat rotundament que també en aquest àmbit, el Club també va “molt millor”. Joan Laporta ha explicat que en els tres primers mesos de mandat, el curs 2020/21, amb la Junta Directiva, van salvar el Club de l’enfonsament que tenia un deute de 1350 milions d’euros i un patrimoni negatiu net de 455 milions “Amb aquelles xifres, una empresa privada hagués entrat en procés de fallida tècnica. Però no ens vam arrugar i vam prendre decisions valentes per evitar la tragèdia i sempre amb una premissa: que el cost de la recuperació econòmica de l’entitat no fos assumida pels socis i sòcies, per vostès”, ha dit el president del FC Barcelona

Laporta ha afegit que en la temporada 2021/22 es van posar els pilars de la transició cap a la viabilitat econòmica, institucional i esportiva; i en la temporada 2022/23 es van implementar les bases per a la recuperació del lideratge esportiu en el món del futbol activant, amb el consentiment dels socis i sòcies, un seguit d’operacions financeres per fer-ho possible.

Arribat a aquest punt, Joan Laporta ha posat èmfasi en les xifres de rècord assolides en l’últim exercici en l’àmbit comercial, de patrocinis i d’explotació de les instal·lacions i que ha permès, presentar un exercici amb un benefici net de 304 milions d’euros després d’impostos, un resultat superior a l’aprovat en el pressupost de la temporada passada. “Amb uns ingressos d’explotació de 1.259 milions d’euros, el Club ha millorat en totes les línies de negoci i en cadascuna d’aquestes s’ha registrat xifres superiors a les planificades”, ha explicat

A més, ha assenyalat que el pressupost per al present exercici es presenta sense la previsió d’activar més palanques o operacions no-ordinàries i preveu acabar en números verds, tot i no comptar amb els ingressos de l’Spotify Camp Nou. Laporta ha assegurat que la previsió de superàvit és fruit de l’aplicació del Pla de Viabilitat aprovat per la Junta Directiva juntament amb un nou esforç addicional de les àrees comercials, a una contenció rellevant de la despesa ordinària i a una reducció significativa de la massa salarial dels equips professionals.  “I això es un èxit col·lectiu del FC Barcelona i de la força del nostre escut. Seguirem el pla estratègic que ens vam marcar el 2021 i del qual no ens hem desviat en cap moment perquè la Junta Directiva i el Comitè de Direcció hem remat sempre plegats en una mateixa direcció”, ha afegit Laporta.

_GP24928

Nous projectes en l’àmbit digital

Amb una situació estable, Laporta ha assenyalat que el Club entra ara en una nova fase que li permetrà afrontar projectes nous projectes com Barça Identity, l’aposta del club en l’àmbit digital que li permetrà estar cada dia més a prop seguidors de tot el món, Barça Vision, la plataforma sota la qual el FC Barcelona agrupa les iniciatives associades al Web3, NFT’s i metavers i que serà una part fonamental de l’estratègia del Club per construir l’Espai Barça Digital, així com Barça Media, destinada a la generació de continguts audiovisuals i els negocis digitals que permetrà millorar les formes de treballar, ser més eficients en els nostres serveis destinats als socis, sòcies, seguidors i seguidores i augmentar els ingressos.

Unitat davant els qui “volen perjudicar a Club”

Pel que fa a l’àmbit institucional, Laporta s’ha referit a les aliances estratègiques que s’han consolidat i que confirmen la fortalesa i l’atracció que torna generar el FC Barcelona. La marca Barça torna a ser referencial i cada cop són més els inversors i partners que volen associar-s’hi. També ha parlat de l’Espai Barça i de la seva importància estratègica per sostenir el lideratge en l’esport mundial i, a la vegada, esdevenir un dels pilars de la recuperació econòmica i la viabilitat futura del Club. En aquest sentit, el President Laporta ha afirmat que ”l’Espai Barça és el projecte institucional més important de la història del Club i que és imprescindible per mantenir el FC Barcelona en el lideratge de l’esport mundial i a la vegada esdevé un dels pilars de la recuperació econòmica i la viabilitat futura del Club i l’instrument que permet la continuïtat del model de governança, en què els socis i sòcies del Club en són propietaris”

El president ha dedicat també una part del seu discurs a l’anomenat ‘Cas Negreira’, considerant-lo l’atac més ferotge que ha patit el Barça en la seva història. En aquest sentit, s’ha mostrat inflexible en assegurar que no es podrà provar cap acusació i que no permetrà que es continuï tacant la reputació del Club. “Per molt que busquin, especulin, remenin i difamin no trobaran res perquè no hi ha res perquè no hem fet res del que se’ns acusa com a entitat. No podran provar res perquè res del que se’ns acusa és cert. El procediment judicial el guanyarem i el Barça sortirà absolt”, ha afirmat categòricament el President.

_GP24998

En aquest sentit, Laporta ha assenyalat la que segons afirma, és l’origen d’aquesta campanya. “Hi ha un madridisme sociològic a les esferes de poder que sempre ha existit i ha aprofitat el “cas Negreira” per mirar d’embrutar la imatge del Club. I aquest madridisme sociològic té pànic davant la possibilitat de tornar a patir els efectes del millor Barça de la història, que tornem a guanyar, que tornem a ser admirats per com juguem i a ser estimats pel que fem”. El President ha afegit. “Passen els anys i veuen que el Barça va millor i veuen que el president que estava en el millor Barça de la història es el mateix i que l’actual entrenador era el migcampista d’aquell equip. Aquest madridisme sociològic fa paral·lelismes i per això són els promotors d’aquesta trama”.

Finalment, Joan Laporta ha tancat el seu discurs sentenciant: “La recuperació esportiva, econòmica i institucional del FC Barcelona s’està assolint perquè ens hem mantingut més units que mai davant dels qui ens volen perjudicar. I aquesta és la clau per projectar-nos més i millor en el futur: ser més i ser més forts. El Barça només ens té a nosaltres, als barcelonistes. I hem de tancar files, més units que mai, perquè no tenim ni volem tenir Estats poderosos al darrere ni milionaris que vulguin controlar el Club. La nostra força ens l’atorga la nostra identitat, la nostra història i el nostre model de propietat, que no es toca”, ha conclòs el president del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut