Aprovada la llicència principal de remodelació de l'Spotify Camp Nou

Aprovada la llicència principal de remodelació de l'Spotify Camp Nou

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit la llicència que permet l’execució total de les obres de construcció de l’Estadi, que van començar el passat mes de juny amb l’enderrocament de la tercera graderia ja pràcticament finalitzat

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat la concessió de la llicència principal de remodelació de l’Spotify Camp Nou. Les obres de l’Estadi, epicentre de l’Espai Barça, van començar el passat mes de juny, just en acabar la temporada esportiva, i després també d’avançar l’enderrocament de la tercera graderia aprofitant la finestra d’oportunitat amb l’aturada del campionat de Lliga per a la disputa del Mundial de Futbol. En els últims mesos, els treballs s’han concentrat en la demolició total de la tercera graderia, coincidint amb el desplaçament de l’activitat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

La llicència principal dona llum verda a l’execució de les actuacions, sobre i sota rasant. D’aquesta manera, durant la temporada 2023/24 i amb les demolicions ja pràcticament finalitzades es desenvoluparà el gruix de l’obra, procedint a les fonamentacions, així com l’execució de l’estructura de la nova tercera graderia, incloent-hi les dues anelles d’hospitality. A més, també està previst que s’impulsin accions a l’entorn de l’Estadi, amb obres de l’aparcament subterrani, la construcció del nou magatzem central intel·ligent i d’un espai experiencial, el Barça Hospitality Showroom, per a informació dels socis i sòcies i comercialització del projecte.

Finalment, quant a les tasques relatives a la Modificació del Pla General Metropolità ja en curs, les obres d’urbanització del carrer Menéndez i Pelayo ja estan finalitzades i està previst l’inici de la urbanització de la Travessera de les Corts, la segona fase de l’avinguda de Joan XXIII i del carrer d’Elizabeth Eidenbenz (antigament el carrer de la Maternitat).

Millores per a un estadi més sostenible i punter tecnològicament

Després que el Club presentés a l’Ajuntament les millores al projecte inicial, fruit del treball conjunt que va realitzar amb els tècnics municipals i l’equip de l’Espai Barça del Club per aprofundir en l’afectació d’aquestes per tal de modificar la llicència principal d’obres del futur Spotify Camp Nou, aquesta ha estat aprovada definitivament per la Comissió de Govern de l’Ajuntament.

El nou projecte de l’Espai Barça, que ja es va avançar en la trobada institucional entre el Club i l’Ajuntament de Barcelona, celebrada el mes de maig del 2021, i posteriorment en una segona reunió a l’abril del 2022 i ara amb el nou equip de govern de l’Ajuntament, incorpora noves millores en termes de sostenibilitat, innovació, tecnologia i accessibilitat, a més d’altres que maximitzaran el seu potencial econòmic i, sobretot, minimitzaran les afectacions als socis i sòcies abonats. També pel que fa al procés de les obres, intentant concentrar el seu gruix en el menor temps possible, minimitzant així també l’impacte en els veïns.

La sostenibilitat esdevé l’ADN de l’Estadi amb l’objectiu de convertir el futur Spotify Camp Nou en un referent en aquest àmbit. Amb el nou replantejament aplicat a la llicència aprovada s’ha aprofundit en una sèrie de millores que tindran un impacte positiu directe sobre el medi ambient i que tenen l’objectiu de reduir l’empremta de carboni del Club, impulsar l’economia circular i potenciar la biodiversitat de la zona. Entre aquestes millores destaquen l’aposta per potenciar la mobilitat sostenible, tal com està fent ja el Club en el seu trasllat temporal a Montjuïc, facilitant l’arribada a l’Estadi en transport públic i afavorint la mobilitat elèctrica, incloent-hi també espais designats a bicicletes.

En la mateixa línia, també es fomentarà l’estalvi i eficiència energètica amb la instal·lació de 18.000 m2 de plaques fotovoltaiques a la nova coberta, per generar l'electricitat necessària per a l’il·luminació els dies de partit i fins al que seria equivalent a uns 600 habitatges de l'Eixample i, per altra banda, s’explorarà l’aprofitament de l'energia verda emmagatzemada al subsol, per reduir el consum de calefacció i refrigeració. Així mateix, s’instal·larà un sistema de geotèrmia i una distribució de fred i calor global (District Heating & Cooling), que reduirà en un 30% l'energia contractada, i es reutilitzaran les aigües pluvials recollides de la coberta, una millora que permetrà regar 10 vegades l'any tota la vegetació del futur campus. En relació amb la biodiversitat, actualment ja es protegeix la fauna autòctona i s’incrementarà en més d’un 15% la massa arbòria del recinte.

En l’àmbit tecnològic, el futur Spotify Camp Nou incorporarà tecnologies d’última generació. També es millorarà el sistema de seguretat i control d’accés de vehicles i es traurà màxim rendiment de les possibilitats que oferirà la connectivitat del 5G. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut