Lamine Yamal, una màquina de trencar rècords

Lamine Yamal, una màquina de trencar rècords

Champions, Lliga, i selecció espanyola: repassem tot el que ha aconseguit Lamine Yamal des de la seva aparició a les nostres vides

Una de les grans irrupcions en el panorama futbolístic blaugrana i també mundial és, sense cap mena de dubte, la de Lamine Yamal. L'extrem ha entrat amb força a les nostres vides i, cada vegada que es posa les botes i surt a jugar, provoca que ens n'oblidem amb molta facilitat de la impressionant joventut que atresora. Per això, ara que ha arribat una nova aturada per als partits internacionals, podem dedicar-li una mica més de temps a recordar, i posar en valor, tots els rècords que ha trencat en els darrers mesos.

Rècords de golejador, de debutant i de titular

El més recent el va aconseguir amb el gol que va anotar aquest passat diumenge al Nuevo Los Cármenes de Granada, on va convertir-se, amb 16 anys i 87 dies, en el golejador més jove de tota la història de la Lliga superant un registre marcat per l'exfutbolista del Màlaga, Fabrice Olinga. Aquest mateix gol, per descomptat, també l'ha situat com el golejador més jove de la història blaugrana a la Lliga, desbancant Ansu Fati amb gairebé un any de diferència.

Pocs dies abans, amb la seva titularitat a l'Estadi do Dragão, també va inscriure el seu nom com el titular més jove en tota la història de la Champions, on també és el segon debutant més jove amb els minuts que va disputar contra l'Anvers que, d'altra banda, van fer que sigui el debutant més jove de la història del Barça a la màxima competició continental.

Tots aquests registres els ha trencat en les últimes setmanes, però si mirem una mica més enrere, concretament al 20 d'agost, trobem el dia que va esdevenir el titular més jove de tota la història del FC Barcelona, en la victòria per 2-0 contra el Cadis, on va ser dels més destacats de l'equip i també va conquerir la menció del titular més jove de la història de la Lliga en aquest segle. No només amb el Barça, sinó en general.

El debut, amb 15 anys

De moment, les dades explicades en aquest article només fan referència a la temporada actual, i tot i que a Lamine encara li'n queden moltíssimes per endavant, potser molts no recorden que la seva estrena en partit oficial el va fer a les acaballes de la temporada passada, en un Barça-Betis de la jornada 32. Ja aquell dia, els minutets que va disputar, i on va estar ben a prop de marcar, van fer que, amb 15 anys, 9 mesos i 25 dies fos el debutant més jove del Barça en tota la història de la Lliga i el cinquè més jove de tota la competició tenint en compte tots els equips. Una brutalitat.

mini__SGB9669

Històric, també amb la selecció

Però és que Lamine Yamal no només ha destrossat tots els rècords de blaugrana. El seu altíssim nivell ja li ha servit per a debutar amb la selecció absoluta d'Espanya i, com els genis, tocats habitualment per una vareta, ho va fer amb un gol que el fa ser el debutant i el golejador més jove de tota la història de La Roja, superant una fita que fins ara estava en poder d'un company d'equip i amic com és Gavi.

En definitiva, un jugador destinat a marcar una època, i el Barça té la sort que ho farà de blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut