Xavi Hernández: 100 partits a la banqueta del Barça

Xavi Hernández: 100 partits a la banqueta del Barça

El tècnic de Terrassa ha sumat 63 victòries i 191 gols a favor en els seus primers 100 partits com a tècnic culer

Era un 20 de novembre del 2021, en un derbi contra l’Espanyol (1-0), quan Xavi Hernández s’asseia per primera vegada a la banqueta del FC Barcelona. Sis anys després d’acomiadar-se com a jugador, el de Terrassa agafava les regnes d’un equip en hores baixes, novè classificat a la Lliga després de 13 jornades disputades a la Lliga.

Ara, gairebé dos anys després, Xavi arriba al centenar de partits i pot mirar enrere amb satisfacció. Ha sumat 63 victòries, 18 empats i 19 derrotes -cap aquesta temporada- en els seus primers 100 partits, amb un balanç de 191 gols a favor i 95 en contra. El millor i més rellevant: la Supercopa d’Espanya i la Lliga assolits la temporada passada. 

Lewandowski, màxim golejador a l’era Xavi

En aquest primer centenari de partits amb Xavi a la banqueta el màxim golejador de l’equip ha estat Robert Lewandowski. El polonès ha anotat 39 gols, seguit dels 18 de Ferran Torres i els 13 de Pedri i Pierre-Emerick Aubameyang. Benzema, amb 6, és el futbolista rival que més gols li ha fet als equips de Xavi en aquest període de temps.

El Reial Madrid, el rival més habitual

No sorprèn tampoc que el Reial Madrid sigui l’equip al qual s’ha enfrontat més vegades Xavi. En total han estat set enfrontaments, amb un balanç de quatre victòries i tres derrotes. El Betis, amb sis duels, és el segon equip d’aquesta classificació, i també és el conjunt que més gols ha rebut per part dels de Xavi (15 gols).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut