El camí perfecte a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

El camí perfecte a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

El FC Barcelona registra un ple de victòries en la seva nova casa: cinc de cinc

El número cinc és especial. Són les puntes que té una estrella, indica els sentits dels humans, fa referència a l'èter. I, ara també, a les cinc victòries seguides que ha aconseguit el Barça de Xavi en l'Estadi Olímpic Lluís Companys. La casa dels blaugranes per aquesta temporada 2023/24 és inexpugnable en Lliga i en Champions. 

Els diferents significats del cinc han confluït en el nou fortí blaugrana. La parròquia culer ha experimentat amb els cinc sentits cada triomf de l'elenc blaugrana. Victòries de diferent estil, però que totes han permès acabar amb un somriure. Per exemple, un Barça cinc estrelles contra el Betis o un Barça brillant en l'estrena de la Champions. O tres punts sumats gràcies a la primera remuntada en la muntanya màgica -que guarda relació amb el significat del mot grec èter-. Unes alegries que han permès registrar un camí perfecte a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Ferran i els Joãos fan vibrar el públic

Els passos triomfals a casa van començar en la inauguració de l'Estadi. 2-0 contra el Cadis amb gols de Pedri i Ferran Torres. Precisament, el valencià és un dels noms que ha copsat focus en aquesta ratxa. Monopolitzant alguns dels crits dels aficionats a ritme de tauró! tauró!, el 7 també va ser protagonista en la primera golejada del curs a casa. Va ser contra el Betis (5-0) en una nit rodona. No només perquè Ferran va anotar de falta directa després de dos anys d'absència culer d'aquest tipus de gols. Sinó també perquè els Joãos van viure una estrena de titularitat somiada. El 14 va ser l'autor de la primera festivitat i va deixar una delicatessen en el segon, mentre que el 2 va tancar amb un golàs el segon triomf en el feu blaugrana, que també va tenir la participació d'un actiu Raphinha

El següent capítol exitós a l'Estadi Olímpic es presenciaria en la Champions. Un nou 5-0, que va ressaltar amb figures com Lamine Yamal o Gavi. L'atacant de La Masia es va erigir en el debutant més jove del Barça a la història de la Champions; i ho va fer amb personalitat i presència ofensiva com porta fent en aquesta arrancada de curs. Per la seva part, el 6, omnipresent en tots els partits i en tots els racons del verd, obria el seu compte personal al torneig continental.

Lewy, el següent en concentrar els aplaudiments

Però, en aquest catàleg brillant i en aquesta inexpugnabilitat local, falta centrar-se en un altre dels noms propis, el de Robert Lewandowski. Contra l'Anvers, el polonès continuava omplint de pólvora el seu comptador personal. I ho feia després d'una connexió plena de quirats amb João Félix, autor d'altres dos gols. El polonès anotava per quart partit consecutiu, però encara li faltava ser un dels centres d'atenció en els següents tres punts sumats a Montjuïc. Va ser en la remuntada per emmarcar davant el Celta. Dues celebracions del davanter, van permetre al Barça originar la revolta del marcador. Cancelo culminaria un triomf que permetia al FC Barcelona capgirar un 2-0 quan ja s'havien complert 80 minuts de duel per primer cop en la seva història. 

Fermín, més talent juvenil en la ratxa de 5 triomfs

La darrera victòria a l'Estadi Olímpic Lluís Companys va ser contra el Sevilla, i va tenir una altra figura destacada, la de Fermín López. El jove de La Masia va sacsejar el matx des del mig del camp, juntament amb un estel·lar Gavi, per conduir els de Xavi a la victòria final. Uns tres punts que van arribar gràcies a una connexió mística, la de Lamine Yamal i Sergio Ramos. Un cop de cap del 27 col·laborava en el gol en pròpia porta de l'exmadrisita. Un 1-0 que, de moment, permet al FC Barcelona escriure un ple de victòries a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Cinc de cinc. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut