Bidasoa Irun 26 - 26 Barça: Màxima igualtat

Els blaugranes han empatat a Artaleku en un partit molt disputat i no aconsegueixen la victòria en Lliga per primera vegada des de la temporada 2021/22 (FOTO ARRATE MORALES)

El Barça de handbol ha empatat 26 a 26 a la segona jornada de Lliga davant el Bidasoa Irun en un partit molt igualat. Els locals han estat els dominadors de gran part del matx, però al final els blaugranes han estat a punt de remuntar el marcador amb uns grans darrers minuts. Un empat que en gran mesura ha estat gràcies al bon nivell mostrat a les porteries dels dos equips.

Així, els culers acaben la seva ratxa de 33 partits consecutius guanyant a la competició domèstica. L’últim empat del Barça va ser la temporada 2021/22 al camp de l’Antequera, 32-32.

Superioritat local

El Barça ha obert el partit a Artalek gràcies al gol de Dika Mem, que ha marcat el en un bon inici blaugrana. Però els locals ràpidament han canviat el panorama del partit, i al minut 4 han aconseguit el seu primer avantatge quan Salinas ha marcat el 4-3. A partir d’aquí, el Bidasoa ha estat superior al Barça durant els primers 30 minuts.

Els locals no han tornat a perdre l’avantatge en el marcador en tota la primera part, i fins i tot han arribat a posar-se a tres gols dels blaugranes amb un gran Iñaki Clavero i sobretot a una gran defensa que ha evitat que el Barça pogués rematar còmode a la porteria local. Harbaoui, el porter del Bidasoa, també ha estat clau amb les seves sis aturades.

S’apropa el Barça

A la represa els bascos han continuat dominant el joc a la pista i han aconseguit la màxima diferència en el marcador, cinc punts per sobre dels blaugranes (19-14). Però ràpidament els jugadors de Carlos Ortega han començat a connectar bones jugades d’atac, Harbaoui ha estat espectacular durant tot el partit aturat fins a 13 tirs blaugranes.

Durant gran part dels segons 30 minuts, el Bidasoa ha mantingut una diferència d’entre tres i cinc gols per damunt el Barça. Fins que a falta de vuit minuts per al final del partit, el Barça s’ha apropat a un gol dels bascos (25-24), després d’una gran acció entre Dika Mem i Langaro.

S’escapa la remuntada

El partit estava cada vegada més igualat, amb dos equips molt ben plantats defensivament. Gonzalo Pérez de Vargas ha esta clau aturant atacs molt perillosos del Bidasoa. I quan el partit arribava al seu final, els blaugranes han tingut l’últim atac a falta de quatre segons, Dika Mem ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però el temps s’havia acabat abans de que la pilota entrés del tot. Així, bascos i blaugranes han empatat 26 a 26.

Bidasoa Irun: 26

Barça: 26

Bidasoa Irun: Harbaoui (0) Cavero (8), Esteban Salinas (3), Gorka Nieto (4), Rodrigo Salinas (3), García (2) i Zabala (1) - set inicial - Jevtic (0), Emparan (1), Mujica (1), Pacheco (1), Asier Nieto (2) i Díaz (0).

Barça: Pérez de Vargas (0), Aleix (1), Dika Mem (4), Frade (3), Richardson (4), Carlsbogard (2) i Wanne (6) – set incial – Pol Valera (0), Jaime Gallego (0), Janc (0), N’Guessan (2), Petrus (0), Langaro (3), Javier Rodríguez (1) i Nielsen (0).

Parcials4-3, 6-5, 9-8, 10-11, 14-13, 16-13 – descans – 19-16, 21-18, 22-20, 25-23, 25-24, 26-26.

Àrbitres: Miguel Martín Soria i Jesús Álvarez