Capità general Frenkie de Jong

Capità general Frenkie de Jong

El neerlandès, un dels nous capitans del FC Barcelona, presenta grans dades en aquest inici de Lliga

Amb la marxa de Sergio Busquets, Frenkie de Jong ha estat un dels jugadors que ha agafat més protagonisme al mig del camp blaugrana. Des de l’inici de temporada, la participació del neerlandès, un dels nous capitans del primer equip, ha estat clau per a la circulació de la pilota al mig del camp, i així ho avalen les dades proporcionades per OPTA. 

En els quatre partits disputats aquesta temporada, De Jong ha estat el jugador que ha completat un nombre més gran de passades a la Lliga (451). De fet, és l’únic jugador de la Lliga que ha superat la frontera de les 400 passades, seguit de Jules Kounde, el segon màxim passador de la competició amb 347 combinacions. 

Infal·lible en la passada

A més, destaca també la seva precisió, amb un 93,79% d’efectivitat en passades, fet que el converteix en el segon millor passador de la competició. Només el supera el blaugrana Christensen, que ha aconseguit que un 95,87% de les seves combinacions amb els seus companys d’equip arribin a bon port. Kounde i Oriol Romeu són també dels jugadors més precisos de la Lliga, amb un 91,93% i 91,8% d’efectivitat en passades, respectivament. 

La capacitat de Frenkie per dominar el mig del camp no s’explica només amb la qualitat que té a l’hora de fer arribar la pilota als peus dels seus companys. El neerlandès és el jugador amb més conduccions progressives (94) de la Lliga. És a dir, no hi ha cap altre jugador en la competició que hagi conduït la pilota més vegades que el quart capità del Barça, com a mínim cinc metres, en direcció a la porteria rival. Jules Kounde és el segon jugador amb més conduccions progressives (50). Els dos jugadors blaugrana són, destacadament, els líders en aquesta estadística. El podi el completa Igor Zubeldia, amb 50.

El més recuperador de la Lliga

El gran estat de forma de De Jong no és només en termes ofensius. Després d’haver completat els 90 minuts dels quatre partits de Lliga, Frenkie és el jugador amb més recuperacions de la competició, amb 36. La importància del neerlandès per a l’equip de Xavi Hernández s’explica tant per la seva capacitat de fer progressar l’equip en atac, com per la seva destresa en tasques defensives. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut