10 coses que cal saber de João Félix

10 coses que cal saber de João Félix

Repassem les dades més curioses del nou fitxatge portuguès del FC Barcelona

El Barça i João Félix han unit els seus camins. Després que el portuguès hagi assegurat diverses vegades que li agradaria jugar al primer equip del Barça, finalment el portuguès ha aconseguit complir el seu somni. Coincidint amb la seva incorporació, repassem 10 curiositats sobre el jove futbolista:

1) Joao Félix va néixer a Viseu (Portugal) el 10 de novembre el 1999. Amb 19 anys va debutar amb la selecció portuguesa i fins a l'actualitat ha disputat una Eurocopa i un Mundial. A més, avui en dia és considerat com una de les grans promeses del futbol portuguès i europeu, ja que és un dels davanters més transcendents de la seva generació.

2) Prova d'aquesta qualitat indubtable és el Golden Boy del 2019. Joao Félix va ser el guanyador del guardó que premia el millor jugador menor de 21 anys del curs. El davanter va quedar per davant de Sancho, Havertz i Haaland.

3) És el desè portuguès del Barça. Així doncs, Joao Fèlix s’afegeix a la llista que completen Luis Figo, Vitor Baia, Fernando Couto, Simao Sabrosa , Ricardo Quaresma, Deco (nascut al Brasil i nacionalitzat portuguès), André Gomes, Nelson Semedo i Francisco Trincao. Cancelo és l'onzè. 

 

4) Després de formar-se a les categories inferiors del Benfica, el 18 d'agost del 2018 va debutar oficialment amb el primer equip en un partit de Lliga contra el Boavista. Tres dies després va debutar en Lliga de Campions contra el PAOK de Salónica.

5) Tot i ser tan jove, Joao Felix ja ha competit en tres lligues diferents. El seu debut el va fer en la lliga portuguesa, a continuació va estrenar-se a la Lliga espanyola amb l'Atlètic de Madrid i, finalment, al gener del 2023 va debutar a la Premier League amb el Chelsea, després de la seva cessió als blues.

6) És ambaixador de la seva terra natal. Viseu li va rendir un homenatge poc abans de fitxar per l'Atlètic de Madrid. En un acte molt emotiu, el jugador va rebre un placa de la façana de l'Ajuntament i va declarar amor incondicional cap al seu poble: "Vaig néixer i portaré Viseu sempre al meu cor".

7) Amb la xifra de 127 milions d'euros es va convertir en el traspàs més car de la història de Portugal i de l'Atlètic de Madrid. El club madrileny el va fitxar per gairebé 130 milions i va superar el traspàs més car fins aleshores dels matalassers (Thomas Lemar, 70 milions) i de la història del futbol a Portugal (Hulk cap al Zenit per 60 milions).

8) Davant l'Eintracht Frankfurt amb el Benfica l'abril de 2019, amb només 19 anys i 152 dies, João Félix es va convertir en el jugador més jove en marcar un hat-trick en un partit de l'Europa League des del renom de la competició la temporada 09/10.

9) Com a jugador de l’Atlètic de Madrid, Joao Félix s’ha vist les cares contra el Barça en 8 ocasions: 7 a la Lliga i 1 a la Supercopa d’Espanya. El balanç és de 3 victòries, 3 derrotes i 2 empats.

10) Durant la seva etapa en l'Atlètic de Madrid, el davanter va disputar 131 partits, va marcar 34 gols i va repartir 16 assistències. Més concretament en la competició domèstica va jugar 96 partits, va marcar 25 gols i va fer 13 assistències.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 22.15.40

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut