El FC Barcelona ja sap els rivals del sorteig de la Champions

El FC Barcelona ja sap els rivals del sorteig de la Champions

El Porto, el Xakhtar Donetsk i l'Anvers formaran part del Grup H juntament amb els culers, que volen ser a vuitens

El FC Barcelona ja coneix quins són els seus rivals a la fase de grups de la Champions 2023/24. L'atzar ha determinat, des del Fòrum Grimaldi del Principat de Mònaco, que els tres equips que compartiran el Grup H de la Lliga de Campions amb els blaugrana siguin el Porto, el Xakhtar Donetsk i l'Anvers.

Així, els culers ja coneixen que aquests són els tres esculls inicials que es trobaran en el seu desig de fer un bon paper a la màxima competició continental. En les dues últimes temporades no s'ha pogut passar de la fase de grups, i després de presentar-se a aquesta edició amb l'aval de ser els campions de la lliga espanyola, el primer objectiu serà millorar el rendiment del curs anterior.

UEFA Champions League 202324 Group Stage Draw (1)_Easy-Resize.com

Les amenaces del Porto

Parlant dels rivals, tots ells tenen coses destacables i que els fan mereixedors de ser entre els 32 millors equips d'Europa. El Porto és l'actual campió de la Copa portuguesa i en la passada Champions va arribar als vuitens de final, posant contra les cordes un Inter de Milà que acabaria sent finalista de la competició.

L'equip portuguès és un vell conegut de Can Barça, ja que s'hi han enfrontat fins a vuit vegades, tot i que de l'última en fa més d'una dècada, en la Supercopa d'Europa del 2011, que va acabar amb 2-0 gràcies als gols de Messi i Cesc Fàbregas. A la seva plantilla, que entrena Sérgio Conceição, hi ha jugadors molt coneguts com el porter Diogo Costa, habitual titular amb la selecció de Portugal, el veterà defensa Pepe, ex del Reial Madrid, el davanter iranià Mehdi Taremi, present i golejador en el passat Mundial, o l'exblaugrana Nico González, arribat aquest mateix estiu.

Pel que fa al Xakhtar Donetsk, el seu nom ja no sorprèn veure'l entre els millors. Els ucraïnesos, que a causa de la guerra al seu país jugaran com a locals a Hamburg, a Alemanya, es presenten com a campions de la lliga ucraïnesa, i també s'han vist les cares amb els culers bastantes vegades, concretament nou.

Un bloc jove amb puntals experimentats

Amb especial bon record per als culers va ser la Supercopa Europea del 2009, que un gol de Pedro va decantar per al Barça. Actualment, compten amb un bon grapat dels jugadors que l'any 2019 es van proclamar campions del món sub-20 amb Ucraïna, i a més d'un bloc molt jove, també el complementen amb futbolistes veterans i amb experiència a la Champions com el migcampista i capità Taras Stepanenko, o els centrals Rakitski i l'exblaugrana Dmitrò Txigrinski.

L'equip revelació de Bèlgica

El rival més desconegut de tots és l'Anvers de Bèlgica. És la gran revelació del seu país, ja que va ser capaç de guanyar la darrera lliga belga per sobre d'equips com el Bruges o el Genk. Serà la primera vegada que el Barça s'hi enfronti en tota la història, i per a estrenar-se, que millor que una cara coneguda a la banqueta rival, Mark van Bommel.

UEFA Champions League 202324 Group Stage Draw_Easy-Resize.com

L'exjugador culer, campió d'Europa l'any 2006 a París n'és l'entrenador, i a la direcció esportiva hi ha un altre exbarcelonista com Marc Overmars, arquitecte d'una plantilla que ha sorprès tothom. Dins la plantilla dirigida per Van Bommel, el nom més reconeixible és el del central i capità Toby Alderweireld, exjugador de l'Atlètic de Madrid, Tottenham o Ajax, per exemple.

El seu davanter és Vincent Janssen, que després de ser màxim golejador de la lliga neerlandesa amb l'AZ Alkmaar ja fa uns anys també va jugar al Tottenham o al Fenerbahce, abans de jugar tres temporades al Monterrey mexicà, d'on va tornar a Europa de la mà de l'Anvers, on ja hi ha marcat 26 gols en només 52 partits, i serà la seva gran amenaça ofensiva.

Estrena en Champions del Lluís Companys

Aquests seran els tres equips que visitin l'Estadi Olímpic Lluís Companys en un partit de Champions. Un fet inèdit fins a l'actualitat, però que ja deixarà de ser-ho en unes setmanes, quan hi vagin passant els tres equips emparellats amb els culers.

La valoració de Joan Soler sobre el sorteig

A l'expedició blaugrana a Mónaco hi ha anat Joan Soler, directiu responsable del futbol formatiu, que ha valorat de la següent forma el sorteig i els objectius del Club: "Tenim molta il·lusió per tirar endavant, però amb un màxim respecte pels tres rivals. L'objectiu és passar la fase de grups perquè fa dos anys que no ho fem. Encara que no serà fàcil. L'objectiu sempre és guanyar-ho tot. Sortirem sempre a competir i després veurem què passa"

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut