Una joia diferencial

El davanter, amb 16 anys i 45 dies s'ha convertit en el futbolista més precoç de la competició en fer una passada de gol

Un gol per a la història de la Lliga. Amb tan sols, 16 anys i 45 dies, Lamine Yamal s'ha convertit en el jugador més jove a regalar una assistència de gol en un partit de Lliga del segle XXI. En el partit contra el Vila-real, Gavi ha estat l'encarregat d'obrir la llauna per posar momentàniament el 0-1 en el marcador al minut 13. Però més enllà d'un cop de cap molt ben executat pel "6" blaugrana, la jugada ha estat marcada per l'assistència del jove davanter.

Un caramel de Lamine

La jugada ha començat amb un córner tret per Gündoğan. El servei ha quedat llarg i Lamine Yamal ha estat l'encarregat de recollir l'esfèrica a la banda dreta. Com si es tractés d'un metrònom, el jove davanter ha fet una centrada mil·limètrica que ha caçat Gavi a l'aire per rematar i perforar la porteria grogueta.

Amb aquesta assistència, Yamal s'ha convertit en el jugador més jove en fer una pesada de gol a la competició domèstica del segle XXI, superant a Ansu Fati que va aconseguir el rècord el setembre del 2019 en un partit contra el València quan tenia 16 anys i 318 dies.

Un altre partidàs

A banda de l'assistència, el "27" blaugrana ha completat un altre gran partit a l'Estadi de la Ceràmica. El davanter ha sortit de titular i ha completat 76 minuts que ha estat substituït per Ansu Fati. El jove jugador ha tornat a deixar mostres de la seva gran qualitat i ha estat ben a prop de trobar porteria. De fet, s'ha topat dues vegades amb la fusta, una a la primera part i una altra a la segona, que l'han privat de marcar el seu primer gol amb el primer equip.

Malgrat la mala sort en la definició, Lamine ha creat la jugada del quart gol. El davanter ha arrencat des de la banda dreta, s'ha endinsat a l'àrea i ha rematat al pal, però el refús ha estat recollit per Robert Lewandowski que ha aprofitat la pilota morta per fer el 3-4 al minut 71. Lamine ha acabat amb 4 rematades, 3 recuperacions, 6 duels guanyats i 36 passades bones de 40.