Els 10 millors moments de Ter Stegen

Els 10 millors moments de Ter Stegen

Amb motiu de la renovació de l'alemany fins al 2028, repassem el més destacat del porter culer

Des de l’arribada de Ter Stegen a Barcelona l’any 2014, el jugador procedent del Borussia Mönchengladbach s’ha convertit en una llegenda blaugrana i en un jugador clau per a la consecució de títols en la darrera dècada. A continuació, repassem els deu millors moments de Ter Stegen des que va fitxar pel Club.

1. L’arribada d’un jove porter alemany

El FC Barcelona va anunciar el fitxatge del porter de 22 anys el 19 de maig del 2014. Després de la marxa de Víctor Valdés i José Manuel Pinto, el Barça va anunciar les arribades del jugador de Mönchengladbach i del porter xilè Claudio Bravo. El 17 de setembre del 2014 va debutar com a culer contra l'Apoel de Nicòsia en la fase de grups de la Lliga de Campions. En la seva primera temporada, Ter Stegen va ser titular a la Copa i la Lliga de Campions i suplent a la Lliga. 

2. Una aturada per guanyar una Lliga de Campions

La seva primera temporada al Club va ser un èxit rotund. El FC Barcelona, dirigit aleshores per Luis Enrique, va guanyar el seu segon triplet. Ter Stegen va ser crucial per poder aixecar la Copa del Rei i la Lliga de Campions. En el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Bayern de Múnic, el porter alemany va protagonitzar una doble aturada que quedaria en la retina de molts culers. Va rebutjar amb una mà una rematada a boca de canó de l'actual davanter blaugrana, Robert Lewandowski, i va treure la pilota sota la línia de gol després que l'aturada no pogués evitar que la pilota es continués dirigint cap a la porteria.

Una parada sempre recordada en la tornada de semifinals de la Champions 2014/15 davant el Bayern de Munic
Una parada sempre recordada en la tornada de semifinals de la Champions 2014/15 davant el Bayern de Munic

El Barça va aixecar l'orelluda després de superar el conjunt alemany a les semifinals i la Juventus a la final (1-3) i l'acció de Ter Stegen va ser escollida com la millor aturada de la temporada per la UEFA.

3. El primer partit com a capità

El 17 d'abril del 2018, en la seva quarta temporada com a blaugrana, Ter Stegen va lluir per primer cop el braçal de capità del FC Barcelona. Els aleshores capitans -Iniesta, Messi, Busquets i Macherano- no van començar com a titulars aquest partit de Lliga davant del Celta i el porter alemany va ser l'escollit per dur el braçal.

4. Un heroi sota els pals

Un dels partits més recordats del porter de Mönchengladbach és el duel a la Lliga contra el Sevilla la temporada 2018/19, a l'Spotify Camp Nou. El guardià de la porteria culer va protagonitzar dues aturades dobles dignes de ficció. El partit va acabar amb victòria blaugrana (4-2).

 

5. Un joc de peus privilegiat

El principal objectiu d'un porter és deixar la porteria imbatuda. No obstant això, l'excel·lent qualitat de Ter Stegen amb la pilota als peus va permetre al porter alemany contribuir en la faceta ofensiva de l'equip, ja que va tancar la Lliga 2019/20 amb dues assistències. El 28 de setembre del 2019, en el duel al Coliseum Alfónso Pérez contra el Getafe, va deixar Luis Suárez sol davant el porter rival amb una passada des del seu camp que va servir per marcar el primer gol de la victòria blaugrana (0-2). Igualment, el 7 de desembre del mateix any va connectar amb Griezmann perquè el francès fes el gol que va obrir la llauna del partit que acabaria amb triomf culer (5-2).

6. 300 partits com a blaugrana i cap als 400

El 21 de desembre del 2021, en la seva vuitena temporada com a blaugrana, Ter Stegen va arribar als 300 partits com a blaugrana. És el cinquè porter en la història del Club que aconsegueix superar aquesta xifra. Actualment, és el jugador de la plantilla que més partits ha disputat amb la samarreta blaugrana, amb 379 enfrontaments. També és el quart porter de la història del Barça amb més partits oficials jugats. Només el superen Valdés (535), Zubizarreta (410) i Ramallets (387). 

Crowd Ter Stegen

7. El primer Zamora amb una temporada històrica

La temporada passada, Ter Stegen va aconseguir el seu primer Zamora, en encaixar només 17 gols en 38 partits i en deixar la porteria a zero en 26 ocasions. A més, el de Mönchengladbach va estar a punt de tancar la temporada amb el millor coeficient de gols encaixats en la història de la Lliga. 

8. 2023, un any per al record

El gran nivell de forma del porter alemany s'estén més enllà de la temporada 2022/23. És el porter amb més porteries a zero i menys gols encaixats de les principals Lligues d'Europa. En aquest inici de competició, i sumant tot el 2023, acumula 17 porteries a zero en 25 jornades, tot un rècord.

9. Segon capità del FC Barcelona

El 21 de juliol del 2023, el Barça va anunciar els nous capitans per a la temporada 2023/24. Després d'haver dut el braçal diverses vegades, i de ser el quart capità el curs 2022/23 després de l'adeu de Gerard Piqué, Ter Stegen va escalar posicions i va ser escollit com a segon capità de la plantilla.

Els quatre capitans de la temporada 2023/24.
Els quatre capitans de la temporada 2023/24.

10. La tercera renovació

El 25 d'agost del 2023, Ter Stegen ha signat una renovació del seu contracte fins al 2028. Amb aquesta renovació, l'alemany té a l'horitzó la possibilitat de convertir-se en el porter amb més partits disputats de la història del Club. Actualment, aquest rècord està a les mans de Víctor Valdès, amb 535.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut