25 anys del debut oficial de Xavi Hernández

25 anys del debut oficial de Xavi Hernández

El 18 d'agost del 1998 va tenir lloc el debut en partit oficial de Xavi Hernández amb la samarreta del Barça davant el Mallorca

Xavi Hernández ha estat un dels jugadors més importants de la història del FC Barcelona, a més d'haver format part d'un dels millors equips de la història del futbol mundial.

El migcampista de Terrassa es va guanyar el respecte dels seguidors del futbol a nivell mundial amb una carrera amb èxit tant amb el Barça com amb la selecció espanyola, aconseguint un total de 35 títols, 32 amb el club blaugrana i 3 amb el combinat nacional.

Aquesta trajectòria com a jugador va començar fa exactament 25 anys, un 18 d'agost de 1998 en un partit d'anada de la Supercopa espanyola contra el RCD Mallorca a l'estadi Lluís Sitjar, i que va suposar el seu debut amb el primer equip en un partit oficial, ja que el debut com a tal va arribar alguns mesos abans a un partit de Copa Catalunya al Camp d'Esports de Lleida.

 

Debut amb gol a Mallorca

Des de la seva arribada a l'equip Aleví A del futbol base blaugrana la temporada 1991/92, Xavi va començar a destacar, primer com a futbolista de clàssic '4', però més tard va anar avançant cada cop més la seva posició dins del camp. Gràcies a la seva superba visió de joc, la seva capacitat per localitzar els companys més ben posicionats i la seva facilitat per gestionar els espais i el tempo del joc, el jugador va anar passant per les categories inferiors del club.

XAVI1998-1999_pic_1998-08-18_mll-fcb_debut-supercopa-espanya-19981

Tot i haver tingut minuts amb el primer equip del Barça un 24 de març a la semifinal de la Copa Catalunya contra la UE Lleida, que com s'ha esmentat, va ser el seu debut amb el primer equip, no va ser fins al partit contra el Mallorca que va fer el seu debut oficial. Amb només 18 anys, va rebre la trucada de Louis Van Gaal per entrar a la convocatòria de la primera plantilla un dia abans de la trobada.

En el primer partit oficial, Xavi va aconseguir marcar l'únic gol de l'equip amb un xut des de la frontal de l'àrea que es va colar a la porteria fregant el travesser. Tot i el gol del debutant, els de Van Gaal no van aconseguir emportar-se la victòria contra el Mallorca (2-1), però va suposar l'aparició i el naixement futbolístic d'un jugador que marcaria la història del club els propers anys.

El jove migcampista va compartir minuts amb altres llegendes del club blaugrana com Rivaldo o altres exentrenadors del Barça com Luis Enrique o Sergi Barjuan, que va fer d'entrenador interí abans de l'arribada de Xavi a la banqueta.

Una carrera per emmarcar

Xavi Hernández va formar part del club blaugrana com a jugador un total de 17 anys, en què va disputar 869 partits i va marcar 97 gols. El migcampista de Terrassa va ser durant molts anys una de les peces més importants de l'equip, a més d'haver format un dels millors mig del camp de la història d'aquest esport al costat d'Andrés Iniesta i Sergio Busquets.

En tots aquests anys a Barcelona, Xavi va guanyar un total de 32 títols, en què destaquen les 4 Champions, la primera la temporada 2005/06 a París, la segona a Roma l'any 2009, la tercera el 2011 a Wembley i l'última a Berlín la temporada 2014/15. A aquestes Copes d´Europa se li sumen 8 Lligues, 3 Copes del Rei, 6 Supercopes d´Espanya, 4 Lligues de Campions, 2 Supercopes d´Europa i 2 Mundials de Clubs, 6 Copes de Catalunya i 1 Supercopa de Catalunya.

A més, Xavi va aconseguir una gran quantitat de premis i nominacions individuals, en què destaquen el premi al Millor Migcentre de la Lliga durant tres anys consecutius (2009, 2010, 2011), Millor Migcampista de la Lliga de Campions (2009), Millor Jugador de l'Eurocopa (2008), dues Pilotes de Bronze (2010 i 2011) i l'Equip ideal de la Copa del Món 2010 entre d'altres.

Amb la selecció també va ser sempre un jugador clau, on es va proclamar Campió del Món l'any 2010 a Sud-àfrica superant Holanda a la final. El de Terrassa també es va penjar l'or a les Eurocopes del 2008 i el 2012.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut