Nou blaugranes a la final del mundial

Nou blaugranes a la final del mundial

Amb la classificació de la selecció espanyola, la presència blaugrana al darrer partit de la competició està assegurada

El Mundial està arribant a la seva fi i ja coneixem el primer equip finalista: la selecció espanyola. Amb aquesta classificació fins a 9 blaugranes lluitaran per alçar-se amb el trofeu de campiones del món. Ara bé, el camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil. El conjunt espanyol ha superat les expectatives i les culers han tingut un gran protagonisme en totes les fases classificatòries. La cara negra de la moneda ha estat l'eliminació de Rolfo que s'ha quedat a les portes de disputar la final.

1616222092
FOTO: FIFA.COM

FOTO: FIFA.COM

Segones en la fase de grups

L'equip espanyol va quedar segon en la fase de grups. Amb dues victòries (Costa Rica i Zàmbia) i una derrota (Japó) la Roja va passar de fase amb una sensació agredolça després del resultat del partit contra el conjunt asiàtic (4-0). Una de les protagonistes d'aquesta ronda eliminatòria va ser Aitana Bonmatí, titular en tots els duels i amb gol inclòs.

Primer vuitens, després quarts i ara semifinals

Després de la derrota contra japó, les espanyoles es van refer amb una contundent victòria contra Suïssa per 5-1. Les blaugranes Aitana i Codina van ser dues de les golejadores de l'equip. La victòria va donar la classificació per quarts on es van enfrontar als Països Baixos. L'equip holandès no va posar les coses fàcils, però novament el talent blaugrana va decantar la balança cap al costat de la selecció. En aquesta ocasió van ser Mariona i Salma les encarregades de donar els dos gols de la victòria.

Finalment, aquest dimarts ha estat el torn de Suècia, que ha caigut davant de la Roja amb gols novament, Salma Paralluelo, i Olga Carmona. La Suècia de Rolfo, tot i plantejar un partit molt seriós, no ha pogut acabar de plantar cara al conjunt espanyol, letal en els últims metres al tram final de partit.

1616140433
FOTO: FIFA.COM

FOTO: FIFA.COM

Amb aquesta classificació, les blaugranes Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Alexia Putellas, Laia Codina, María Pérez, Salma Paralluelo i Cata Coll tenen una plaça assegurada en la final.

L'emoció de Salma

La davantera blaugrana ha estat sens dubte, una de les protagonistes de la competició i no ha pogut amagar l'eufòria en aconseguir la classificació per a la final: "Molta emoció, ha estat una passada. Ha estat un partit dur. Hem sabut remuntar perquè aquest equip pot amb tot", confessava Paralluelo. La jugadora ha volgut fer menció a la seva família en aconseguir la victòria: "He pensat en la meva família, les meves companyes... Ens mereixem la classificació i ara ens queda l'última empenta".

Així doncs, la selecció espanyola i nou blaugranes són a un partit d'aconseguir la glòria i proclamar-se campiones del món. Tan sols faltarà definir el rival que sortirà de la segona semifinal que es disputa dimarts a les 12.00 hores entre Anglaterra i Austràlia.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut