Ter Stegen:

Ter Stegen: "Som aquí per demostrar que som un dels millors equips del món"

El porter alemany, que arrenca la seva 10a temporada al Club, repassa en una entrevista als mitjans del Club com encara el nou curs a poques hores de començar la Lliga

Any X per al número 1. Marc-André ter Stegen és a punt d'arrencar la seva desena temporada amb el primer equip del FC Barcelona. Culer des de l'estiu del 2014, quan va fitxar procedent del Borussia Mönchengladbach, el porter fa balanç al web del Club dels anys viscuts a Can Barça i explica quins són els reptes, tant individuals com col·lectius, de cara al curs que arrenca aquest diumenge a Getafe.


Arrenca el desè any a Barcelona. Quin balanç fa del que ha viscut fins ara?

"Bé, hi ha hagut alts i baixos. És a dir, el que és normal en la carrera d'un futbolista. Sobretot al principi. Era una cosa molt nova, una cosa que mai he viscut fins ara. Sortia d'un equip que era casa meva fins al moment que me'n vaig anar. Al principi, em va costar, òbviament, moltíssim. Sobretot, pel tema de l'idioma, no només en l'àmbit futbolístic. En l'àmbit futbolístic és normal que en tots aquests anys hi hagi pujades i baixades, però sobretot a nivell personal crec que vaig sortir de la zona de confort i això em va fer créixer com a persona i també com a futbolista. Al final, fa molts anys que soc aquí i crec que ja conec força bé el Club. Sé què està passant al voltant, però també dins de l'equip. Ara estic supercontent de ser aquí, de formar part d'aquest camí i gaudir de cada moment al camp".

Prefereixo guanyar 1-0 que 5-4

Ter Stegen

Aquesta temporada també serà el segon capità. Això què suposa?

"Formar part dels quatre capitans que tenim és una cosa que m'omple d'orgull. És un honor dur el braçal. Ara he tingut la sort de portar-lo algunes vegades des del començament de temporada, que és la pretemporada, encara. I res, molt content, però òbviament soc aquí per ajudar els joves i l'equip en allò que faci falta i també ser exemple o una persona que es vincula molt amb el Barça. I al final, supercontent".

L'any passat es van aconseguir 26 porteries a zero. Es pot tornar a repetir o és molt difícil?

"Bé, veient tots aquests anys, crec que mai no hem estat ni tan sols a prop d'aquestes xifres, però sí que òbviament és un objectiu sempre deixar la porteria a zero o jugar un bon partit. Jo personalment, vull estar al 100%. Esperem que es pugui aconseguir una cosa semblant els anys que venen. Al final l'objectiu és el de sempre: mantenir la porteria a 0 i guanyar el partit. Per a mi, millor guanyar per 1-0 que per 5-4".

De cara a aquest curs, si ha de triar, què és més prioritari: la Lliga o la Champions?

"És que el més bonic és no parar de guanyar títols. I és clar, quan aixeques dos títols [com la passada temporada], dues copes que crec que a l'afició i a tots els jugadors ens va fer molta il·lusió… Crec que al final som tots aquí per demostrar que som un dels millors equips del món. Crec que els darrers dos anys no vam estar a l'altura de la Champions i això és un repte per a aquest any. Sobretot, per competir i estar-hi lluitant. Jo crec que no és el moment per parlar d'objectius en alguna fase. L’objectiu sempre és guanyar. Nosaltres anem pas a pas".

Els tres millors porters del món? Courtois, Ederson i Remiro

Ter Stegen

Gündoğan és una de les cares noves d'aquest Barça. Com l'ajudes i què pot donar a l'equip?

"Crec que és una persona molt simple, realment. I acaba de guanyar… jo què sé quants títols ha guanyat allà! I ens donarà molta experiència i a nivell futbolístic ens donarà molta tranquil·litat. I doncs intento fer-li la vida com més fàcil millor perquè s'integri. Estem parlant tota l'estona de temes també fora del camp de futbol perquè se senti com més aviat millor com a casa tant a la ciutat com al Club".

Ter Stegen, Lewandowski i Gündogan, durant un entrenament.
Ter Stegen, Lewandowski i Gündogan, durant un entrenament.

Quins són per a vostè els tres millors porters del món en l'actualitat? No val incloure-s'hi...

"No m'hi inclouria mai (riu)! Bé, hi ha Courtois, que crec que està fent una feina fantàstica. L'any passat i els anys anteriors, Ederson està fent una gran feina també. Podria anomenar-ne moltíssims, però si em dius que m'he de quedar amb tres… Li tinc molt afecte a Remiro, que crec que ha fet en tots aquests anys una gran feina i m'agrada com a porter i com a persona".

Ter Stegen i Courtois, després d'un partit.
Ter Stegen i Courtois, després d'un partit.

L'equip jugarà tot el curs a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Quin missatge donaria a l'afició? L'any passat va haver-hi grans xifres d'assistència a l'Spotify Camp Nou...

"Quan jugues a casa marquen la diferència perquè et poden donar suport, et poden també guiar i ens fa molta il·lusió que també omplim el camp a Montjuïc per aconseguir tot allò que tenim de reptes i estic segur que la gent gaudirà amb nosaltres i que nosaltres estarem encantats amb tots els que venen fent aquest esforç per arribar a l'Estadi Olímpic. Al final crec que val la pena".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut