Madrid 82-93 Barça: Campions amb grandesa!

Madrid 82-93 Barça: Campions amb grandesa!

El Barça també supera el Reial Madrid en territori blanc i guanya la Lliga amb una eliminatòria perfecta a la final

El Barça no ha deixat cap opció al dubte i ha guanyat la Lliga ACB a la primera! Els de Sarunas Jasikevicius han assaltat la Casa Blanca (82-93) i han superat en tres partits el Reial Madrid per aixecar la 20a Lliga de la història de la secció.

Màxima igualtat al primer temps

Amb un Wizink Center com una olla de pressió contra els barcelonistes, els de Jasikevicius han volgut imposar un llistó molt alt de concentració per evitar una embranzida inicial dels merengues. I després del 0-4 inicial, les forces s'han reequilibrat i, sense cap protagonista destacat per part de cap dels dos equips, ha acabat un primer quart de màxima igualtat (21-20).

El segon ha tingut molts més alts i baixos. Ha començat amb un 1-9 de sortida per als blaugrana, però després d'un temps mort blanc, tant Causeur com Sergi Llull han agafat les regnes anotadores dels seus per capgirar el marcador. El francès, amb 9 punts, i el balear, amb 8, han restablert un mínim avantatge madridista al descans (41-38).

I com ja havia passat en el període anterior, el Barça ha començat molt fort en el tercer. Amb l'augment de l'encert exterior, amb triples d'Abrines, Mirotic o Laprovittola, els culers han començat a instaurar el seu ritme i a inocular la sensació als assistents al Wizink que la final podria acabar-se avui. Però dir això amb el Reial Madrid al davant és dir molt, i gràcies al poder interior de Tavares i Yabusele, el partit ha entrat en l'últim quart amb tot per decidir-se (66-67).

L'excel·lència porta al títol

Però quan més cremava la pilota, el Barça ha exhibit tota la seva sang freda. Els tirs han seguit entrant, i jugadors com Vesely o Jokubaitis han alçat la mà per tenir un alt grau de protagonisme. El txec s'ha fet més gran del que ja és i el tècnic local Chus Mateo només ho ha pogut aturar amb un temps mort, quan el Barça s'ha posat amb un +8 que podia ser definitiu.

El Madrid ha buscat l'enèsima èpica amb algun triple de Sergio Rodríguez que ha trobat resposta blaugrana de  manera immediata. Al cervell de tots els jugadors barcelonistes només hi quedava una idea, i aquesta era la de proclamar-se campions de Lliga a la primera oportunitat i al Wizink Center.

Final perfecte de temporada

I no només han silenciat qualsevol opció de remuntada, sinó que han tingut la grandesa de fer augmentar la diferència final fins als 11 punts (82-93), en un exercici de superioritat que eleva aquesta Lliga a una dimensió superior. I tot això, a la pista del màxim rival, superant el cop de perdre contra ells la possibilitat de ser campions d'Europa, i guanyant-los amb un 3-0 en el global. Una clausura immillorable a la temporada.

Fitxa del partit

Madrid: 82
Barça: 93

Madrid: Williams-Goss (4), Hanga (4), Musa (9), Yabusele (10), Tavares (19) -cinc inicial- Causeur (11), Rudy Fernández (0), Hezonja (7), Poirier (7), Sergio Rodríguez (3) i Llull (8).

Barça: Laprovittola (12), Satoransky (8), Abrines (2), Mirotic (14), Vesely (19) -cinc inicial- Da Silva (4), Sanli (6), Kalinic (10), Jokubaitis (13), Kuric (3) i Nnaji (3).

Parcials: 21-20, 41-38; 66-67, 82-93.

Àrbitres: Carlos Peruga, Benjamín Jiménez i Javier Torres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut