Barça – Wolfsburg: Campiones d’Europa! (3-2)

Un doblet de Patri Guijarro i un tercer gol de Fridolina Rolfö capgiren el 0-2 advers a la mitja part i fan aixecar la segona Champions de la història culer a Eindhoven

Eindhoven ja forma part de la història del Barça. Una remuntada genial a la segona meitat, quan perdia 0-2, ha permès al conjunt de Jonatan Giráldez aixecar la segona Lliga de Campions de la seva història. Ha estat un comeback de pel·lícula, que ha tingut en Patri Guijarro, autora d’un doblet, i Fridolina Rolfö les actrius protagonistes d’un guió imprevisible, de suspens absolut fins al xiulet final. Enhorabona, campiones!

A remolc des del principi

Tot i l’alegria final, el duel no ha arrencat bé per al Barça. Els fantasmes de la final perduda ara fa un any han aparegut al minut 4, quan una recuperació i canonada posterior de la Pitxitxi de la competició, Ewa Pajor, han obert el marcador a Eindhoven. Paños ha arribat a tocar i desviar la trajectòria de la pilota, però no amb la força suficient per enviar-la a córner. S’avançava el Wolfsburg molt aviat, tal com havia passat ara fa un any a Torí.

Eren males notícies per a un Barça que no estava mal posat sobre la gespa. Dominava i aconseguia tancar al seu propi camp un Wolfsburg que tampoc se sentia incòmode amb aquest plantejament de partit. Manava i generava el Barça, però faltava culminar la feina amb el gol. Les rematades més clares del Barça han topat sempre contra la defensa verda, un mur alemany.

Popp fa el segon i el Barça perdona

El partit segurament no mereixia anar 0-1 i molt menys 0-2. Alexandra Popp ha rematat de cap una centrada lateral de Pajor per signar el segon de les alemanyes en el minut 37. Ha estat un cop dur per a un Barça que, tot i això, ha pogut retallar distàncies en l’última jugada del temps afegit amb una rematada de Salma Paralluelo que ha aturat de manera miraculosa Frohms.

Doblet de Guijarro en un tres i no res

La segona meitat ha estat una altra història des del seu inici. Una brillant jugada individual de Graham Hansen per banda dreta ha acabat amb assistència de gol per a Patri Guijarro, que encara no sabia que tornaria a ser protagonista un parell de minuts després. En una jugada similar, també per banda dreta, aquest cop Aitana ha assistit cap a la ‘12’ blaugrana, MVP de la final, que ha signat l’empat i ha fet embogir la culerada assistent a Eindhoven.

Rolfö completa la remuntada

En només cinc minuts el partit havia canviat com un mitjó. No només el marcador, sinó també l’estat d’ànim d’uns i altres. Amb l’empat, però, el partit ha entrat en una breu fase de relaxament, en què el Wolfsburg ha aconseguit frenar l’allau culer. De fet, Popp ha amenaçat amb un parell de rematades des de la frontal ben salvades per Paños.

S’acostava el final i el partit, ara força igualat, semblava acostar-se mica en mica a la pròrroga. Però el futbol també és de llestos i Rolfö ha aprofitat una indecisió defensiva del Wolfsburg a la seva pròpia àrea per signar el 3-2. Es desfermava l’eufòria culer a Eindhoven.

El tram final de partit, ja amb Alexia sobre la gespa, s’ha fet molt llarg. Contínues interrupcions en el joc i set minuts d’afegit que s’han fet eterns, amb la portera Frohms anant a rematar l’últim córner de la final, han costat la salut de més d’un i dos culers. El patiment final, però, ha valgut la pena. El Barça és campió d’Europa per segona vegada en tres anys. Sou les millors!

FC Barcelona, 3
Wolfsburg, 2

FC Barcelona: Paños, Bronze, Patri, Mapi León, Paredes, Rolfö, Patri, Walsh (Engen, min 89), Aitana (Alexia, min 89), Graham  (Crnogorcevic, min 79), Paralluelo (Geyse, min 70) i Mariona (Pina, min 79)

Wolfsburg: Frohms, Wilms (Hegering, min 84), Hendrich, Janssen, Rauch, Oberdorf, Roord (Lattwein, in 71), Huth, Jonsdottir, Popp i Pajor (Bremer, min 84)

Gols: 0-1, Pajor (min 3); 0-2, Popp (min 37); 1-2, Patri (min 48); 2-2, Patri (min 50); 3-2, Rolfö (min 70)

Àrbitra: Cheryl Foster

Assistents: 33.137 espectadors al Philips Stadion